*Nettavisen* Nyheter.

Enslig demonstrant under G20-møtet i Australia

Sydney (NTB-AFP): Kun én demonstrant hadde møtt opp for å protestere da finansministre og sentralbanksjefer fra G20-landene møttes for å diskutere verdensøkonomien i Sydney lørdag.

Fraværet av protester står i skarp kontrast til forrige gang G20 holdt finansministermøte i Australia i 2006. Da møtte tusenvis av demonstranter opp i Melbournes gater for å protestere mot krigen i Irak og de store forskjellene mellom fattige og rike land.

Denne gangen var den eneste demonstranten en middelaldrende mann som protesterte mot skatteparadiser. Han forsøkte å ta seg inn på ett av hotellene der møtedeltakerne er innkvartert, men ble vist bort av vakter.

- Jeg måtte ringe kona mi og si at jeg kommer for sent til operaen, sa mannen da politiet lot ham gå etter en kort anholdelse.

Blant de viktigste diskusjonene på helgens møte er hvordan USAs stimuleringsprogram har påvirket land som Brasil, Mexico, Indonesia og Sør-Afrika. De har opplevd sterke bivirkninger, som kapitalflukt og kursfall på egen valuta, som følge av at USAs sentralbank har pumpet penger inn i sin egen økonomi for å holde hjulene i gang.

Australias finansminister Joe Hockey sa før møtet at han håper diskusjonene fortsatt vil handle om hvordan verdensøkonomien kan stimuleres, og hvordan det skal skapes nye arbeidsplasser i kjølvannet av finanskrisen i 2008. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag