RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enslige mødre lite fysisk aktive?

Ny studie viser forskjeller på single mødre og andre kvinner.

Ny studie viser at enslige mødre trener mindre enn gifte mødre og kvinner uten barn.

Denne artikkelen er levert av trening.no

Tidligere studier har vist at det å være enslig mor gir økt risiko for helseplager som hjerte- og karsykdommer og depresjon.

Denne pilotstudien hadde som mål å sammenligne omfanget av forskjeller i fysisk aktivitet mellom enslige mødre, gifte mødre og kvinner som ikke var mødre.

FLERE SAKER FRA TRENING.no:
Svetter menn mer enn kvinner?
Menn og kvinner har ulike motiv til trening

Det var 66 forsøkspersoner som ble delt i tre like store grupper på 22 personer. De gjennomførte et spørreskjema om fysisk aktivitetsnivå samt målte aktivitetsnivå med et akselrometer i 2 måneder.

Resultatene fra spørreskjemaet viste at de enslige mødrene var mindre fysisk aktive enn gifte mødre og kvinner uten barn.

Målinger ved hjelp av akselrometer der aktivitet med hard til moderat intensitet ble målt, viste likt resultat med spørreskjemaet. De enslige mødrene var mindre i aktivitet sammenlignet med gifte mødre og kvinner uten barn.

Målinger av lav intensitetsaktiviteter som dagligdagse gjøremål, viste ingen forskjeller i aktivitetsnivå mellom de tre gruppene.

Forskerne konkluderer med at enslige mødre er mindre fysisk aktive sammenlignet med gifte mødre og kvinner uten barn. Framtidige studier bør undersøke om det er en sammenheng mellom helse og aktivitetsnivå til enslige mødre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere