Gå til sidens hovedinnhold

- «Ensomme ulver» utgjør størst terrortrussel

President Barack Obama mener at enkeltpersoner, som Anders Behring Breivik, er den største terrortrusselen mot USA.

- Den største trusselen for øyeblikket er et terrorangrep fra en potensielt «ensom ulv», slik som nylig skjedde i Norge. Men som USAs president bekymrer jeg meg for alt, uttaler Barack Obama til CNN.

Presidenten trakk sammenligningen da han snakket om USAs nasjonale sikkerhet, i forbindelse med det kommende tiårsmarkeringen for terrorangrepene 11. september 2001. Han sier at myndighetene er spesielt årvåkne i forkant av denne datoen, og uttaler at risikoen for et hevnangrep for drapet på al Qaida-leder Osama bin Landen alltid er til stede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Terrorangrepene i Norge var også tema i USA under pressekonferansen etter et møte mellom Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Hillary Clinton sist uke. Clinton innledet pressekonferansen med å overrekke sine sympatierklæringer til det norske folk, samt berømme Norge for måten terroraksjonen har blitt håndtert.

Clinton har dyp medfølelse
Hun sa også at hun har dyp medfølelse for de pårørende og ofrene etter terroraksjonen.

- Det er vanskelig for meg som en mor å forstille meg noe sånt, og da Jonas (Gahr Støre) fortalte meg om å gå i alle disse begravelsene, ga det meg et flashback til Oklahoma-bomben og hendelsene etter 11. september med alle begravelsene. Det er en menneskelig tragedie, sa Clinton.

Les også: Clinton berømmet det norske folk

USA var raskt ute med å vise medfølelse overfor det norske folk etter angrepene 22. juli. I løpet av de første dagene etter terrorangrepet, besøkte både president Barack Obama og visepresident Joe Biden den norske ambassaden i Washington for å vise sin støtte til Norge. Både presidenten og visepresidenten skrev i kondolanseprotokollen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken