RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Equatorial-marerittet avklart

Sist oppdatert:
Aker Kværner og Kjell Inge Røkke har oppnådd forlik i Equatorial-saken. Aker Kværner må betale 26 millioner dollar. Forsikringen dekker resten. Mange hadde fryktet det verre
Les også: Tror Aker Kværner vil stige etter forlik (Ny)

Aker Kværner melder lørdag at det er oppnådd forlik i saken mellom Kvaerner US og Equatorial Tonopah, som potensielt kunne ha kostet Aker Kværner et milliardbeløp etter tap i første rettsinstans.

Forliket innebærer en betaling på 101 millioner dollar fra Aker Kværners amerikanske datterselskap, hvorav forsikringer vil dekke 75 av 89 millioner dollar som skal betales nå. Resten skal betales i to avdrag på 6 millioner dollar hver, i 2005 og 2006.

Alternativet for Aker Kværner var å anke, og da mått man ha stilte en bankgaranti for 170 millioner dollar, i tillegg til at prosessen ville vært langdryg.

Det Aker Kværner nå må ut med er trolig i underkant av hva analytikerne hadde begynt å kalkulere inn i sine regneark.

Bakgrunnen for tvisten er en studie Kvaerner US gjorde i forbindelse med det som viste seg å bli et mislykket prosjekt for gruvselskapet Equatorial.

I tillegg melder Aker Kværner at det er gjennomført diverse, ikke spesifiserte, eiendomstransaksjoner, samt forlik i eldre rettstvister. Totalt sett, med disse og Equatorial-forliket, får Aker Kværner et regnskapsmessig tap på 275 millioner kroner, men en positiv kontanteffekt på mer enn 200 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere