*Nettavisen* Nyheter.

Er barnet ditt kresent?

Foto: (Foto: Thinkstock)

Slik får du poden til å spise grønnsaker.

(SIDE2): Fortviler du over at barnet ditt ikke liker grønnsaker til tross for at du har servert et utvalg sunne saker ved hvert eneste middagsmåltid de siste årene?

Om svaret er ja - ikke gi opp.

Det finnes mange morsomme og smarte måter å få barnet ditt til å spise grønnsaker på og her er noen tips til deg som er villig til å legge inn litt anstrengelse.

Slipp barna inn i kjøkkenet
En fin måte å få barnet ditt til å spise grønnsaker på er å ta det med til butikken, la det velge ut en grønnsak for så å la det være med på å tilberede det. På denne måten senker man redselen for det ukjente og barna føler mer eierskap til grønnsakene og det er derfor større sannsynlighet for at det vil smake på grønnsaken.

Gjør grønnsaker morsomme
For et lite barn kan det å gi grønnsaker andre navn være nøkkelen til å smake på de sunne sakene. Kall brokkolien for trær og blomkål biten for en hjerne og du har en atskillig morsommere måte å spise grønnsaker på. Å skjære opp grønnsakene i små biter er også smart, for da kan maten oppfattes som noe litt mer gøyalt.

Ta det rolig
Overveld ikke barnet ditt med å tilby mange nye grønnsaker på en og samme gang. En ny grønnsak om gangen er nok og det beste er om du serverer den til en sunn sak som han eller hun allerede liker. På denne måten sikrer du deg at barnet har noe sunt å spise om han eller hun ikke skulle like det nye tilskuddet i kostholdet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke gi opp
Det er meget mulig du må tilby en grønnsak mange ganger før barnet ditt liker det. Det kan nemlig ta tid for et barn å venne seg til den nye smaken. En annen grunn til å ikke slutte med å tilby en spesiell grønnsak er at barnets smakssanser endrer seg over tid så plutselig en dag er det mulig barnet ditt begynner å gomle på en brokkoli bit til tross for at han eller hun tidligere ikke var noen fan.

Frys grønnsakene
Bland for eksempel søtpotet, gulrøtter, yoghurt og litt appelsinjuice og lag de til ispinner før du fryser dem. Dette er både en morsom og smart måte å få barnet ditt til å spise mer grønnsaker på.

Server med dipp
Sett fram et fat med et utvalg grønnsaker som for eksempel gulrøtter, stangselleri og paprika og server det med en smakfull dipp. Dette gjør grønnsakspisingen mye morsommere og atskillig mer smakfull.

Om barnet ditt fortsatt ikke vil spise grønnsaker bør du ikke tvinge barnet til å spise de sunne sakene Gi heller barnet ditt litt tid.

Kilde: WebMd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.