RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er Bernard verdens frekkeste?

Sist oppdatert:
Historiens største svindler nekter å gi fra seg formuen.

Nasdaqs tidligere styreformann Bernard Madoff beskyldes for å være hjernen bak den verste finansskandalen på Wall Street i historien, en skandale som er anslått å kunne være på utrolige på 50 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Madoff har i alle fall frekkhetens nådegave i behold. Selv om han har utradert folks formuer, vil han selv beholde sin toppleilighet i New York og 62 millioner dollar i eiendeler. Han påstår nemlig at dette er hans kones formue.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det tilhører Ruth
I et brev som er sendt til distriktsretten på Manhattan, påstår Madoff og hans advokater at leiligheten verdt 7 millioner dollar, 45 milioner dollar i obligasjoner og 17 millioner dollar i andre eiendeler tilhører Madoffs kone, Ruth.

Så langt ser det ut til at Madoff kommer seg unna med boligen og eiendelene som er oppført på kona. Hvis han derimot blir dømt i straffesaken mot ham, vil situasjonen snu.

- Vi ser på hvert medlem av Madoff-familien, sier advokaten for stiftelsen som jobber med oppdelingen av Madoff-boet, David Sheen, til AP.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Sitter i husarrest
Bernhard Madoff har sittet i husarrest i sin loftsleilighet siden desember. Da ble han arrestert og siktet for svindel, etter at han tilsto overfor sine sønner å være innblandet i en stor såkalt Ponzi-svindel i flere år.

Madoffs hedgefond Bernard L. Madoff Investment Securities LLC var ikke som andre hedgefond. Han leverte overraskende høy avkastning til investorene, og ble straks en populær mann på Wall Street. Formålet med selskapet var å investere i verdipapirer, danne grunnlaget for nye markeder og være finansiell rådgiver for rike kunder.

Madoff brukte nye penger fra investorer for å betale tidlige investorer, samtidig som fondet viste meget god utvikling.

I februar kom det frem at dokumenter fra firmaet til svindelsiktede Bernard Madoff ikke viste noen tegn til reelle verdipapirtransaksjoner på vegne av kunder. Da hadde myndighetene gjennomgått de siste 13 årene.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere