Er de Norges neste popstjerner?

Gutta fra Harstad i No name - no fame, imponerte Mira Craig såpass mye at de gikk videre i «X-factor»

Gutta fra Harstad i No name - no fame, imponerte Mira Craig såpass mye at de gikk videre i «X-factor» Foto: (TV 2)

Her er «X-Factor»-finalistene.

08.10.09 08:21

(SIDE2:) Mira Craig har sammen med de andre «X-Factor»-dommerne valgt ut sine fire favoritter, og hun forteller at det er et svare strev å holde styr på alle sammen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Det første jeg tenkte da jeg fikk vite at jeg skulle ha ansvar for gruppene, var «Fy faen, dette blir mye arbeid». Jeg var mitt i en periode med mye å gjøre, og jeg var så mentalt sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, sier hun til Side2.

Sjekk bilder av alle finalistene nederst

- Men så strammet jeg meg opp og sa at dette kan jeg, dette kommer til å gå fint. Nå føler jeg at det var det aller beste valget. Det er jeg som kommer til å få dem til å utvikle seg mest, sier Mira som allerede er godt i gang.

Valgte med hjernen
Hun forteller at hun måtte tenkte strategisk da hun skulle velge ut sine fire favoritter, og dermed bestemte seg for fire grupper som er svært forskjellige musikalsk. Etter å ha fått hjelp av Samsaya, falt valget på disse fire: Reaching Horizons, Shackles, No Name - No fame og The Johnsen Sisters.

- Jeg ville jo ikke at gruppene jeg valgte skulle ende opp med å konkurrere med hverandre, men det var et veldig vanskelig valg. man blir jo så glad i disse menneskene, så det var veldig trist å si ha det til noen av dem, sier hun.

Mye jobb
Det er ikke tvil om at det både er ulemper og fordeler med gruppekategorien, men Mira tar utfordringen på strak arm.

- Med grupper er det mye mer å holde styr på. Alt fra koreografering og harmonier til styling. Mange av dem har liten erfaring med å danse mens de synger, så det har vi jobbet hardt med. På den andre siden er det mye mer show på scenen med en gruppe, sier Mira som innrømmer at hun kan være en streng lærer.

- Jeg pusher dem skikkelig og er ikke redd for å være streng. Men men må jo være positiv også, ellers får de noia. Så jeg booster med det positive, samtidig som jeg er streng og pirkete.

- Alle er favoritter
Mira Craig har stor tro på alle sine finalister, og er blant annet veldig stolt av den sammensatte gruppen Shackles. Gruppen ble satt sammen av dommerpanelet og består av fire vokalister som ikke kjente hverandre fra før.

- De har jeg skikkelig tro på. De er kjempeflinke med koreografien. En av de andre gruppene, Reaching Horizons, er to powermetal-gutter som har sin egen stil og som funker veldig bra. Ingen andre i noen av kategoriene, synger som dem, sier hun.

- De to søstrene i The Johnsen Sisters er skikkelige poprock chicks, og er veldig edgy og sexy. Til slutt er det jo de fire gutta i No name - No Fame som har en sånn Motown, barbershop stil, kombinert med mye humor, så det er fire helt forskjellige grupper og de er mine favoritter alle sammen.

Let the games begin
Fredag kommer den første direktesendte «X-Factor»-sendingen, og Mira forteller at det er nå konkurranseinstinktet mellom dommerne vekkes til live.

- Frem til nå har det bare vært snakk, men det er nå det begynner, ler hun.

Mira Craig har ansvaret for kategorien «Grupper», Peter Peters tar seg av «Under 25», mens Jan Fredrik Karlsen har fått kategorien «Over 25».

Her er alle finalistene

2450

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.