Er de tvillinger?

Du trodde kanskje at det å ha et utseende som Angelina Jolie eller Orlando Bloom var ganske unikt? Tro om igjen...

17.07.08 18:37

(SIDE2:) Det er en del fellestrekk ved de fleste kjendisene. De fleste har en fantastisk kropp, glansfullt hår og perfekt hud og på den måten kan vi kanskje si at de ligner på hverandre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Noen kjendiser er derimot så like at folk rett og slett tar feil, eller tror at det er snakk om en og samme person. Her har vi samlet et knippe kjendiser som nesten kunne vært tvillinger.

Elijah Wood og Daniel Radcliffe
Da Harry Potter-stjernen var i Australia for å filme «December Boys» ble han sjokkert over at de lokale jentene trodde han var en annen fantasystjerne, nemlig Elijah Wood.

- Folk ropte «Frodo» etter meg hele tiden, fordi de trodde jeg var Elijah. Han er en kjekk fyr, så jeg tar det som et kompliment.

18-åringen har til og med innrømmet at han signerte autografbøkene med «Much love, Elijah Wood».

- Det hadde vært så flaut hvis jeg fortalte dem sannheten og de da sa «Nei, men da kan det være det samme».

Melina Kanakaredes og Lisa Edelstein
Kanakaredes fra «CSI: N.Y.» og Edelstein fra «House» kan begge skryte av fantastisk mørkt krøllete hår, blå øyne og roller i to av verdens mest populære TV-serier.

De er cirka like gamle og har begge spilt leger på TV (Kanakaredes spilte tidligere i «Providence» på TVNorge). Ser du forskjell?

Vanessa Hudgens, Rachel Bilson og Mila Kunis
Vanessa Hudgens fra «High School Musical» ligner på Rachel Bilson fra «The O.C.» som igjen ligner på Mila Kunis fra «That 70s Show». Det er tydelig at det ikke bare er blondiner som har det gøy i Hollywood for tiden. Brunettene har for alvor gjort sitt inntog, og blant dem disse tre unge stjernene.

Rachel Bilson har til og med spilt i en episode av «That 70s Show», bare for å gjøre forvirringen fullkommen. Mens Vanessa Hudgens er opptatt med «High School Musical 3» og muligens også nummer fire, holder de to andre på å skaffe seg filmkarrierer etter at både «That 70s Show» og «The O.C.» ble avsluttet. Mila Kunis er aktuell med komedien «Dumpet av Sarah Marshall» samtidig som hun spiller stemmen til Meg i «Family Guy», mens Rachel Bilson var med i «Jumper».

Matt Damon og Mark Wahlberg
Den mellomblonde, tøffe helten er også populær i Hollywood, og både Matt Damon og Mark Wahlberg får plenty av filmtilbud om dagen. Da de begge spilte i den innviklede filmen «The Departed», ble ikke alle intrigene enklere av at de to er prikk like. Når i tillegg Leonardo DiCaprio er med, som en tredje blond, bøs kar, er det ikke rart det var vanskelig å holde tunga rett i munnen.

Alle tre har habile karrierer, der Walhbergs spede begynnelse besto av å være broren til en i New Kids on the Block, samt selv å rappe under navnet Marky Mark. Damon skapte sin egen lykke da han skrev of spilte i «Good Will Hunting».

Natalie Portman, Keira Knightly og Winona Ryder
Det er ikke bare vi som ser likheten mellom Portman og Knightley. Knightley fikk faktisk rollen som Portmans dobbeltgjenger i «Star Wars - the phantom menace», og ryktene vil ha det til at selv ikke skuespillerinnenes egne mødre klarte å se forskjell så snart kostymet var på. Det klarte ikke publikum heller, og sjokkavsløringen i slutten var en suksess.

Winona Ryder er også helt lik de to mørke skjønnhetene, og som dronningen av 90-tallsfilmer er hun ikke et dårlig forbilde. Dessverre for Ryder, fikk karrieren en alvorlig knekk etter at hun ble tatt for tyveri i den eksklusive butikken Saks Fifth Avenue. Uansett har den mørkhårede jenta med dådyrøynene skapt en stil som lever videre i Hollywoods unge.

Shakira og Beyonce
Da Shakira og Beyonce slo seg sammen å spilte inn «Beautiful Liar» var det mange som ble forvirret. I sorte kjoler så de to sexbombene prikk like ut i musikkvideoen, og det på tross av at Beyonce er svart, mens Shakira er halvt arabisk, halvt latinamerikansk. Begge er kule nok til at fansen er på fornavn med dem hvertfall.

Se videoen her

Angelina Jolie og Megan Fox
Angelina Jolie har lenge ligget på toppen av alle slags lister over Hollywoods mest sexy, og en skulle tro at å bli sammenlignet med henne ville være en ære for de fleste. Det synes ikke Transformers-stjernen Megan Fox, som ifølge sladrebladet National Enquirer gikk hun bananas da en mannlig fan påpekte at hun så ut som Jolie.

- Hør her, er du klar over hvem FHM Magazine stemte fram som «Mest Sexy Kvinne»? Meg! Ikke Angelina Jolie, det var meg! Herregud, Jolie var heldig som ble nummer ni. Jeg er bare 21 og hun er skikkelig steingammel. Jeg er mye hottere enn henne!

Her i redaksjonen er vi kanskje tilbøyelige til å være en smule uenige med unge frøken Fox...

Russell Crowe og Ewan McGregor
Denne kom faktisk litt overraskende på, men i sine yngre dager var ikke «Gladiator»-stjernen ulik skotske Ewan McGregor. Det må være noe med det litt skeive smilet...

Russell Crowe og Benjamin McKenzie
Noen år og noen kilo senere, er likheten med McGregor borte og New Zealanderen begynner å ligne på en annen med skuespiller med skotske aner, nemlig «The O.C.»-stjernen Benjamin McKenzie. De kunne i hvert fall spilt far og sønn. Det er egentlig synd «The O.C.» ble lagt ned, ellers kunne vi kanskje fått sett en spennende gjesterolle.

Russell Crowe og Kevin Spacey
Det virker utrolig nå, men da begge to spilte i krimfilmen «L.A. Confidential» i 1997, var det store deler av publikum som ikke skjønte at de var to forskjellige personer, før de langt ute i filmen opptrådte i en scene sammen. Spacey hadde allerede gjort det stort med blant annet «The Usual Suspects», mens Crowe var et relativt ubeskrevet blad i Hollywood på den tiden.

Rart er det uansett, for man kan vel ikke påstå at de egentlig er spesielt like.

Robin Williams og Bono
Her er det kanskje ikke snakk om så mye naturlig liket, men kanskje heller etterligning. U2-frontmann Bono, har i mange år vært kjent for solbrillene sine, så mon tro hva han sa da komiker Robin Williams dukket opp i lignende øyebeskyttelse?

Orlando Bloom og Prins Carl Philip
Det virker som om noen mennesker bare har alt. Ikke bare har svenskeprinsen blått blod, haugevis av penger, yachter og er karriere som racerbilfører, han har også blitt velsignet med utseende til Orlando Bloom.

Det er nok Dronning Silvia som fortjener mye av æren for at de tre svenske kongebarna er blitt over gjennomsnittet vakre, og Carl Philip har fått jackpot med mørke krøller og brune øyne.

Drea de Matteo og Portia de Rossi
Selv med ulik hårfarge er disse to damene med de italiensk-klingende navnene like som to dråper vann. Drea de Matteo slo igjennom i den prisbelønnede serien «The Sopranos», og skylder på rollen sin i den mislykkede sitcom'en «Joey» for at karrieren ikke har tatt av. Portia de Rossi kjenner vi fra «Ally McBeal» og «Arrested Development», mens nå for tiden er hun mest kjent som kjæresten til Ellen DeGeneres.

Will Ferrell og Wayne Rogers
Dette er selve rosinen i pølsa, og hadde det ikke vært for at det er over 30 år imellom dem, ville vi sverget på at det er samme person. Uansett hva andre sier, er vi i hvert fall sikker på at «M*A*S*H»-stjernen har hatt en hemmelig affære med mora til Will Ferrell og at komikeren er deres uekte kjærlighetsbarn. Ferrell (og mora hans) hevder på sin side at Wills biologiske far heter Lee og var keyboardist og saksofonist til The Righteous Brothers. Særlig, og Prins Charles er faren til Harry...

Synes du de ligner? Vet du om noen andre som kunne vært tvillinger? Diskuter nedenfor!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.