*Nettavisen* Nyheter.

«Er dere svimle der inne i SV-suppa?»

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

SV-velgere raser mot biodieselavgift på SVs nettside.

27.11.09 18:16

På SVs gjennomside skriver partiet at det fått gjennomslag for at det skal brukes mer biodiesel ved at omsetningspåbudet økes til 3,5 prosent neste år og 5 prosent senere. Pressemeldingen er illustrert med et bilde av stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen, som natt til fredag sammen med resten av SVs stortingsgruppe stemte for å innføre avgift på biodiesel.

LES hele pressemeldingen og kommentarene her.

- Dette er et viktig gjennomslag for å øke bruken av biodrivstoff i Norge. Det bidrar til å redusere klimautslippene fra bilkjøring og for å legge til rette for grønne arbeidsplasser fremover, uttaler Thorkildsen i pressemeldingen.

Velgerne raser
Men selvtitulerte SV-velgerne som har kommentert meldingen ser ikke dette som noen miljøseier.

- Ikke det at avgiften i seg selv, isolert sett, er grunn til for eksempel å bryte regjeringssamarbeidet. Men KONSEKVENSENE av avgiften, SIGNALENE man sender ut og HÅNDTERINGEN av saken gjør at all glede ved seieren i valget er skrumpet inn til en vondt klump av resignasjon og likegyldighet. Merker at jeg for første gang på over fire år med rødgrønt styre direkte skjemmes over å være en del av Stoltenbergs maktbase, skriver Eivind A. på nettsiden.

Og B. Hansen skriver:

- Er dere svimle der inne i SV-suppa? Det er ikke et gjennomslag så lenge dere gir med en finger og tar tilbake med begge henda!

- Takk for meg
Henning Bratthammer, som underskriver som leder i Tysvær SV, skriver:

- Dette er nok et eksempel på at vi ikke hører hjemme i denne regjeringen. På grasrotnivå her i Tysvær har vi mistet velgere og tiltro. Nok er nok og sannsynlig takk for meg.

Nettavisen fikk ikke tak i Bratthammer for en kommentar fredag.

2009, 2010, 2011
At SV-velgerne som ytrer seg på nettsiden ikke syns det nye omsetningspåbudet er et stort gjennomslag, kan forklares med at det også tidligere allerede har blitt gitt en rekke politiske signaler om at andelen biodrivstoff skal økes.

I klimaforliket, publisert på regjerings nettside, heter det i punkt 6.12 at omsetningen av biodrivstoff skal være «stigende til fem prosent i 2009».

Og 1. april i år varslet miljødepartementet i en pressemelding at det skal omsettes fem prosent biodrivstoff fra midten av 2010: «Det legges opp til et skjerpet omsetningskrav på 5 prosent fra midten av 2010, men først vil regjeringen vurdere klimaeffekten, EUs arbeid med å utvikle kriterier for bærekraftig produksjon og andre lands politikk på området.»

Tirsdag varslet Jens Stoltenberg at det nå tas sikte på at målsettingen om fem prosent biodrivstoff skal innføres i 2011, ifølge denne pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag