Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er det ekte kjærlighet?

Er forholdet ditt et eksempel på sann kjærlighet, eller er dere sammen av gammel vane? Her kan du teste ditt forhold.

De fleste av oss har en oppfatning av hva som får blodet til å bruse. Men hvordan skal vi kunne skille den stormende forelskelsen fra det som er ekte kjærlighet?

Forelskelsen
Den første fasen i et kjærlighetsforhold er som regel også den mest intense. Forelskelsen kan vare i noen uker eller flere år, avhengig av hvordan forholdet utvikler seg.

Forelskelse rammer mennesker i alle aldre og kan føre til alt fra mildt dagdrømmeri til alvorlige konsentrasjonsforstyrrelser. En personalsjef jeg kjenner er selv dypt bekymret over at "folk blir sendt hjem med en enkel forkjølelse men får lov til å surre rundt på jobben, forelsket til opp over ørene".

Men selv om forelskelsen kan være intens er den ikke nødvendigvis et tegn på ekte kjærlighet. Mange har opplevd at det andre mennesket slett ikke var så storartet allikevel når den første begeistringen er over.

Forholdet
For de som henger sammen etter første runde kan man begynne å snakke om utviklingen av et seriøst forhold. Denne fasen kjennetegnes av at man blir kjent med partneren, med familien, vennene og interessene hans eller hennes.

I et godt forhold bør man ta hensyn til hverandre og vise interesse for partneren. Om dette går bra er man på god vei inn i det som kan kalles ekte kjærlighet.

Familien
Et par som har gått gjennom forelskelse og oppbygging av forhold kan på et tidspunkt befinne seg i det som kan kalles et familieforhold.

Du innretter deg etter at du vil være sammen med partneren for resten av livet. Mange opplever også at de er blitt vevet inn i hverandres liv med felles venner og felles interesser. Er det dette som skal kalles ekte kjærlighet?

Ekte kjærlighet
Det er ikke så lett å definere sikkert hva som menes med ekte kjærlighet. Men det er lov å prøve. Den amerikanske forfatteren Christiane Northrup sier at "ekte kjærlighet eksisterer når man gir et annet menneske tid og plass til å bli alt de har lyst til å bli".

Er ditt forhold ekte kjærlighet? Ta testen her.

Flere saker på Mozon:
Jakten på orgasmen
Når den ikke vil opp
Matrix kan skade hørselen
Bevegelse gir kvinner bedre søvn

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!