*Nettavisen* Nyheter.

Er det Grand Theft Auto V?

Får vi et nytt «Grand Theft Auto» allerede i mars 2010?

30.10.09 11:34

I løpet av uken har en rekke journalister mottatt butikkversjonen av «Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City», og i brukerhåndboka slipper utviklerne Rockstar Games en aldri så liten brannbombe av et hint til neste spill i serien. Det er i alle fall slik deler av informasjonen trykket i håndboka tolkes.

SE BILDET: Her kan du selv se hva som skjuler seg i brukerhåndboka.

«Liberty City, It's Over!»

Sammen med ordene «Next stop» ved siden av en ukjent kartbit, skriver studioet «Liberty City, It's Over!» i håndboka. Norske Gamereactor var blant de første som oppdaget dette og skriver at de velger å tolke informasjonen som at det nå er slutt på tilleggspakker til «Grand Theft Auto IV», og at Rockstar har satt kursen mot en ny by for det som kan være et «Grand Theft Auto V».

«Episodes from Liberty City» setter punktum for de to tilleggspakkene som er annonsert til «Grand Theft Auto IV». Begge pakkene er sluppet eksklusivt til Xbox 360 og inneholder «The Lost and Damned» og den blodferske «The Ballad of Gay Tony». Begge spillene kan dessuten lastes ned fra Xbox Live for 1600 microsoftpoeng, men krever da at du allerede eier «GTA IV».

Kommer allerede i mars?

Videre kan man lese «Opens March Everywhere», men hva som ligger i dette blir naturligvis bare ville spekulasjoner, og antagelig nøyaktig hva Rockstar håper på. Vil vi få et nytt hovedspill i «GTA»-serien allerede i mars 2010 eller hinter selskapet om at de vil komme med mer informasjon da? Tiden vil vise.

Spillindustriens favorittanalytiker, Michael Pachter i selskapet Wedbush Morgan, har tidligere kommet med uttalelser som samsvarer med de nye ryktene. Ifølge Pachter vil det neste spillet i serien dukke opp allerede i 2010.

- Nytt «GTA» i 2010

- Vi forventer fremdeles et «GTA»-spill i løpet av kalenderåret 2010. Men det er usikkert om spillet slippes innen Take-Twos finansår, som slutter 31. oktober 2010, sier Patcher ifølge nettsiden VG247.

I kalenderåret har vi dermed to måneder igjen før 2010 går over i historien. Analytikerkollega Anthony Gikas i Piper Jaffray er litt mindre optimistisk på vegne av utålmodige spillere. Han tror på et nytt «GTA» i løpet av finansåret 2011, altså mellom 1. november 2010 og 31. oktober 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.