RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er det nok nå?

Sist oppdatert:
På Vestbredden og i Gaza brennes det norske og skandinaviske flagg. Til tross for at det er vi som har fødd dem de siste 15 årene.

I et av de mest talentløse utenrikspolitiske prosjekter noensinne, har Norge i en årrekke tatt på seg å brødfø palestinere.

Med sugerør på størrelse med en oljeledning ned i statskassen, satte vi terroristen Yasser Arafat og hans korrupte regime i stand til å holde de mer illsinte av palestinerne nede. For en liksom-president-tittel, et løfte om en ordentlig palestinsk stat en gang, pluss forhandlinger om Jerusalem som aldri noen hadde ment å holde, har han gjort israelernes og vestens jobb med å holde palestinerne under kontroll. Dette gjør at resten av befolkningen hater oss og ser på navnet Oslo som et skjellsord. Nå er den gamle ørnen død, og i sitt første demokratiske valg etter Arafat velger palestinerne å satse på fremtiden gjennom konfrontasjonslinjen. Grunnen til at de føler seg sikre på at de velger riktig, er 11. september 2001 da den store islamske nasjonen med 1,3 milliarder mennesker viste selveste USA hva de er i stand til i sin kraftfullhet.

Nyttige idioter
Nå vil sterke grupper kaste ut de eneste som har hatt forståelse for deres sak, nemlig skandinavene. Mer penger er kommet fra de nyttige idiotene i nord enn enn de har fått fra sine rike fetre i Saudi-Arabia. Det vitner om ekstrem innsikt. Det er den slags vurderinger som gjør meg ganske sikker på at den islamske staten går en stor framtid i møte. Den vurderingen, og den om at når det verdenskjente norske magasinet «Magazinet» (som ingen hadde hørt om, langt mindre lest, før dette) trykker gamle dårlige tegninger av profeten, så bør hele det norske folket skjønne at de må svi.

Det er vel snart på tide å si hva som etter hvert fremtoner seg klarere og klarere. Hvis det går som en and og det kvekker som en and, så er det som regel en and.

Det er rett og slett ikke spesielt underrettede, ikke spesielt tenkende mennesker vi har med å gjøre og denne primitive gjengen har en tendens til å overdøve det som finnes av moderate, intellektuelle grupper i området. Men det er folkets valg og det bør vi respektere.

Mer enn nok
Midt-Østen er og har lenge vært, et sted der vi har gjort mer enn nok. Grumsete motiver fra gamle bånd mellom det norske arbeiderpartiet og Mossad har staket kursen. Snarveien til utenlandske kremjobber for FAFO statsviterne er selve driveren. Det og en bunnløs tilgang på norske bistandsmidler.

Jevnbyrdige
Det er fullt mulig å vokse ut av sin egen bøl. Slik vi har gjort i dette tilfellet. Vi tror vi sitter med løsningen på alles problemer. Vi vet og kan alt og vi vil ikke kjøpe Jaffa-appelsiner som et ledd i en boikott av det eneste fungerende demokratiet på tusenvis av kilometers avstand. Dermed fremstår vi like degenererte, like dårlig underrettet og det er like lite gjennomtenkt det vi kommer med. Vi fremstår som jevnbyrdige tullinger.
Vi er altså alle i samme båt, omtrent på samme nivå og det hadde vært fint om vi var de første til å skjønne det og gjøre noe med det.

Vi kan f.eks umiddelbart avvikle all hjelp og alle prosjekter vi har gående hos et folk der det valgte flertallet ikke kan fordra oss og der mange av dem ønsker å rive hodet av oss. Da viser vi i hvert fall at vi har skjønt noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere