RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er det sant?

Sist oppdatert:
Kjerringråd og merkelige historier er alltid populært. Men er det sant?

Sanne historier

Charlie Chaplin tapte en look-alike-konkurranse
På begynnelsen av 1900-tallet var det populært med konkurranser der man skulle imitere Chaplins rollefigurer. Uten kostyme, bart og sminke var det ikke lett å gjenkjenne Chaplin selv, og han skal visstnok ikke engang ha kommet til finalen.

En politimann gir halve lotteri-premien til en servitrise
Phyllis Penzo var en helt vanlig servitrise i New York, og politimannen Robert Cunningham lovet henne halve premien dersom han vant på loddet sitt. Alle tallene gikk inn, og hun fikk 142,857.50 dollar i tips per år i tjue år!

En lotterivinner døde en time etter at han vant
Like heldig som servitrisen var ikke denne mannen. 22.januar i år vant en mann 73,450 dollar i et amerikansk lotteri. 73 år gamle Carl Atwood ble påkjørt av en truck, og døde på sykehuset like etter.

En ødelagt kaktus dreper mann
I 1982 dro to kamerater ut i ørkenen med pistoler, og en av dem skjøt på en stor kaktus. Det han ikke hadde regnet med var at kaktusen skulle ta hevn. Den landet rett oppå pistoleieren, og knuste ham.

Mennesker har blitt begravd i live
Når jegere ble såret, hendte det at de ble lagt i huler med lukket inngang for å gjemmes mot rovdyr. Meningen var at de skulle dytte vekk hindringene når de fikk igjen styrken. Dessverre var det ikke alle som fikk det¿ På begynnelsen av 1700-tallet ble major Elphinstone begravd, og uheldige gravtyver ble nok godt skremt da liket viste seg å leve.

Mann har bodd på flyplass i 16 år
26.august 1988 dukket Merhan Karimi Nasseri opp på en flyplass i Paris. Mannen ble utvist av Iran på grunn av sitt politiske ståsted. Han har ingen papirer og ingen rett til å gå inn i noe land. Filmen Terminalen med Tom Hanks som snart kommer på kino, er løselig basert på Nasseris historie.

En misbrukt geit drepte eieren sin
En mann ville gjøre geita si til vakhund, selv om geita selv ikke ville. Derfor tok han til å slå for å gjøre ham mer aggressiv. Men en dag fikk geita nok, og stanget mannen i magen så han døde.

Fant død person under senga på hotell
En mann tok i 2003 inn på et hotell, og klaget straks på vond lukt på rommet. Han fikk vite av personalet at det ikke var noe å gjøre med det, og sov tre netter på rommet før. Når vaskepersonellet dukket opp etter at han hadde dratt, løftet de madrassen og fant de en død mann...

Det har vært mange mistenkelige dødsfall i crewet bak Poltergiest
På grunn av mange dødsfall blant folkene bak filmen, har det oppstått rykter om at filmen var forbannet. Til sammen er fire av cast-medlemmene døde, to av dem helt uventet.

Usanne historier

Det moderne bildet av julenissen er skapt av Coca Cola
Den store runde julenissen med rød drakt og masse hvitt skjegg ble faktisk tegnet på begynnelsen av 1900-tallet, flere år før Coca Cola lanserte sin julenisse. Likevel er det takket være Coca Cola at nissen har blitt kommersialisert på den måten han er i dag.

En tann vil bli borte i et cola-glass
Dette er rett og slett ikke sant. Det er bare å legge en tann i et cola-glass over natta og se selv.

Filmen Fargo er basert på sann historie
Det er påstått at filmen om kidnappingen og drapet er basert på en virkelig hendelse fra 1987. Dette stemmer ikke

De som svømmer like etter at de har spist, vil få krampe og dø
Foreldre advarer om at hvis man bader mindre enn en time etter mat, vil man synke til bunns med en gang. Man bør vel kanskje ikke legge ut på en lang svømmetur rett etter at man har spist et stort måltid. Men om man vil plaske rundt i badebassenget etter en brødskive, skjer det neppe noe galt.

Elefanter er redd for mus
Elefanter er faktisk et av de minst redde dyrene som finnes, sammen med løve, tiger og nesehorn.

Det tar syv år før svelget tyggegummi kommer ut igjen
Uansett hvor seig tuggegummi merker, er det ingen forskjell på den og annen mat idet den er svelget. Likevel anbefales det ikke å svelge tuggegummien, det er tross alt ikke mat.

Ni måneder etter et strømbrudd i 1965, økte antall fødsler betraktelig
Statistikken viser at det ikke ble født flere barn da enn ellers det året.

Den kinesiske mur kan sees fra månen
Hvis man ikke reiser altfor langt ut i verdensrommet, kan man se flyplasser, broer og lignende. Den kinesiske mur, derimot, kan være vanskelig å se. Drar man helt opp til månen, vil muren være helt usynlig. Det eneste man kan se fra månen er skyer, ørkener og grønn vegetasjon. Ikke noe menneskelagd kan sees.

Ris man kaster etter bryllup er farlig for fugler
Det heter seg at risen man kaster på brudeparet er giftig for fuglene. Dette er ikke sant. Derimot er det veldig greit for kirken å ha advarselen ute, så slipper de massevis av søppel på kirketrappa etter ethvert bryllup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere