RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er det verdt pengene?

Sist oppdatert:
«Metal Gear Solid» på iPhone har lite til felles med actionvidunderet på Playstation 3.

VIDEO: Se spillet i aksjon nede i artikkelen.

(Spill): Det ene spillstudioet etter det andre, store som små, lanserer spill til iPhone og iPod Touch. Spill er den soleklart mest populære kategorien på App Store takket være lave priser og en god del gratisperler fra uavhengige utviklere.

Men det finnes også et lite utvalg av såkalte premiumspill fra etablerte spillgiganter som Electronic Arts, Namco og Konami. Sistnevnte er aktuelle med en miniversjon av «Metal Gear Solid 4». Skjønt, det ble lite igjen av det episke actionspillet i overgangen fra Playstation 3 til Apples spillbare maskiner.

Lyspistol a la iPhone

«Metal Gear Solid Touch» er enkelt skytespill med spillbarhet lik de en gang så populære lyspistolskytespillene. Du ser over skulderen til Solid Snake som står stille i bunnen av skjermen, og fienden dukker frem fra skjulene sine foran deg.

Borte er snikingen og taktisk valg. Her gjelder det å treffe fienden før han treffer deg. iPhone har som kjent ingen taster som kan brukes som kontroll, isteden sikter du ved å dra fingeren over skjermen og trykker for å skyte. Du trenger ikke å plassere fingeren rett på fienden, siktet følger fingerens bevegelse uansett hvor du berører skjermen.

Teknisk bra

Teknisk sett fungerer spillet bra. Siktingen tar litt tid å vende seg til, men føles ganske naturlig når den først sitter. Fienden er også noe variert med vanlige soldater, supersoldater, helikoptre og bosser.

Snake blir normalt sett plassert bak en beskyttende vegg, men de sterkeste fiendene kan skyte den i stykker. Du må med andre ord skyte fort og presist. Hver fiende har en ring over hodet som teller ned til når han begynner å skyte. Fienden treffer alltid så har du ikke tatt livet av han før tiden er ute, bør du dukke unna ved å holde fingerne unna skjermen.

Du mister fort liv og det tar tid før det regenereres. Du kan skyte små, gule ender for å få mer liv eller grønne frosker som gjør deg enten usynlig for en periode eller gir deg en rakettkaster med ett skudd. For å treffe fiendene lengst unna zoomer du inn ved å dra to fingre fra hverandre, slik du kan gjøre det i iPhones nettleser. Da skifter Snake våpen til rifla med kikkertsikte.

Kort og lett

Det enkle gameplayet i «Metal Gear Solid Touch» blir fort ensformig. Til tross for at fiendene er ganske forskjellige, gjør du det samme hele tiden. Samtidig kommer spillet med bare tolv brett og du kan runde hele spillet på to, tre timer. Det skal komme flere brett til siden, men de må du sannsynligvis betale for.

Litt av grunnen til at spillet er raskt unnagjort er at så fort du knekker koden på siktingen, blir «Solid Touch» ganske lett. Vanskelighetsgraden vipper til maks rundt halvveis ut i spillet, men da har du antagelig blitt ganske god selv også.

Avslører historien i «MGS4»

«Metal Gear Solid Touch» er basert på «Metal Gear Solid 4» og forteller spillets historie gjennom artwork og tekst mellom hvert oppdrag.

Det er ingen elegant måte å gjøre det på, og det er dessuten greit å være klar over at du får servert historien i PS3-spillet - om du ennå ikke har spilt det og har planer om å gjøre det.

«Metal Gear Solid Touch» er greit spill som er alt det prøver å være. Forventningene til spillet bør imidlertid skrus ned en god del hakk om du forestiller deg en miniversjon av «MGS4». I forhold til gameplay, har de to spillene ingenting med hverandre å gjøre. Til en pris på 35 kroner synes jeg likevel du får valuta for pengene.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere