*Nettavisen* Nyheter.

Er dette bare sexmyter?

Foto: (Foto: Crestock)

Finnes det piller som gir orgasme? Og kan skostørrelsen si noe om penisen?

(SIDE2:) Det finnes mange festlige sexhistorier som kan skremme og underholde. Men slett ikke alle historiene er sanne.

Cracked og Snopes avslører noen av vandrehistoriene:

Fingrene avslører om man er homofil
Det sies av lengden på pekefingeren i forhold til ringfingeren kan avsløre hvorvidt man er homofil eller ikke.

Denne myten er ikke helt usann. Det vil ikke dermed si at du må forandre legning basert på fingerlengden, men studier har vist at fingerlengden sier noe om deg.

Studiene viser at personer med lengre ringfinger enn pekefinger har mer testosteron i kroppen. De med lengst pekefinger har mer østrogen, som regnes som «kvinnehormonet». Dette gjør dem mer følsomme, mens menn med mye testosteron er mer aggressive. Skal vi tro studiene, har menn med fingre i disse kategoriene en tendens til å være heterofile.

Personer som har nesten like lange pekefingre og ringfingre, er oftere homofile enn andre, viser studiene. Dette gjelder både kvinner og menn.

Menn tenker på sex en gang i minuttet
Påståtte sannheter om hvor ofte en mann tenker på sex, er mange. En gang i minuttet, hvert tiende sekund og hvert sjuende sekund er bare noen av påstandene. Men er de sanne?

Nei, ikke ifølge en undersøkelse The Kinsey Institute. Det er selvsagt umulig å måle nøyaktig hvor ofte en mann tenker på sex. Og menn selv er neppe bevisst på hvor ofte tankene streifer innom temaet. Men undersøkelsen hevder at 54 prosent av de mannlige deltakerne tenker på sex minst en gang om dagen. Det vil si at nesten halvparten av mennene påstår at de ikke engang tenker på sex daglig.

Uansett om resultatene stemmer eller ikke, vet nok alle at de fleste menn er i stand til å tenke på noe annet enn sex over en periode på ti minutter.

Penisen settes fast i bassengfilteret
Filtrene i svømmebassenget er til for å rense vannet. Men enkelte gutter er engstelige for å svømme for nærme dem, fordi de «kjenner en som kjenner en som kjenner en» som satte fast penisen sin i et slikt filter.

La det først være sagt, du trenger ikke være redd for å bruke svømmebassenger. Man hører svært sjeldent om filterulykker som involverer peniser.

Men - for ja, det er et men - slike ulykker har forekommet. I hvert fall én gang. Politiet ble en gang tilkalt til et motell i Florida, hvor en person hadde satt fast penisen sin i filteret og ikke kom seg løs. Løsningen så ut til å være enkel: Skru av pumpen. Men så enkelt var det dessverre ikke. Den uheldige mannens penis hovnet nemlig opp, slik at han fremdeles ble sittende fast. Politiet tilkalte ambulansen, og de fikk til slutt frigjort mannen.

For ordens skyld: Mannen hadde frivillig stukket penisen inn i filteret.

Skostørrelsen viser penisstørrelsen
Mange tror at størrelsen på menns føtter eller hender gjenspeiler størrelsen på penisen. Men heldigvis har ikke menn med små hender eller føtter noe å frykte. En studie har nemlig vist at det ikke stemmer.

Forskerne målte penisene til over hundre menn med ulike skostørrelser. De fant ingen sammenheng mellom størrelsen på penisen og føttene.

Orgasmepillen
Mange latsabber skulle nok gjerne ønske de bare kunne ta en pille og sluppet alt som kreves for å oppnå orgasme. Men til deres skuffelse, finnes det ingen «orgasmepille». Det finnes imidlertid en pille som egentlig er ment som antidepressiva, som kan gi orgasmer.

Bare én av tjue som bruker pillen, vil få orgasme av den. Og i lengden kan det nok bli litt slitsomt, da orgasmen vil komme hver gang de gjesper. Andre bivirkninger er for øvrig vektøkning, trøtthet og impotens.

Les flere sexmyter her og her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.