Teamet som fant bevis for mulig liv på Mars i en meteoritt som landet i Antarktis, tror nå at 2010 kan bli et gjennombruddsår for deres forskning. Det melder nettstedet Spaceflight Now.

Ved å bruke avanserte instrumenter på tre Mars-meteoritter håper forskerne å kunne slå fast en gang for alle at formene de ser i elektronmikroskopet er dannet av mikroorganismer på den røde planeten.

- Vi mener ikke at vi nå kan slått fast med sikkerhet at det er eller var liv på Mars, men vi tror vi er veldig, veldig nære å bevise at det er, eller har vært liv der, sier astrobiolog Davod S. McKay ved NASA Johnson Space Center.

Seniorforsker ved avdelingn for utforskningen av Mars ved NASA, Michael Meyer, uttalte nylig at muligheten for liv på Mars har blitt et vitenskapelig spørsmål av stor interesse og viktighet for allmennheten.

De fleste Mars-meteorittene er plukket opp i Antarktis, men en av meteorittene som de nå granskes nærmere har ligget og støvet på naturhistorisk museum i London i nesten 100 år. Kanskje kan forskerne i NASA ved hjelp av nye metoder finne ut mer om den såkalte Nakhla-meteoritten enn det britiske kolleger har klart.

Ifølge Wikipedia falt denne meteoritten til jorden i Nakhla-regionen ved Alexandria i Egypt 28. juni 1911. Den kom i flere biter. En historie som aldri ble bekreftet kom fra ett øyenvitne, bonden Mohammed Ali Effendi Hakim, som så steinen komme fra himmelen mot åkeren hans og lande rett på hunden, som ble utslettet.