Er dette bombemannen på Times Square?

Foto: Overvåkingsbilder (Ap)

Amerikansk politi har offentliggjort overvåkingsbilder av en mistenkt etter det mislykkede bombeangrepet på Times Square.

03.05.10 13:18

Bilbomben som ble oppdaget på Times Square ville kunne drept og såret mange mennesker hvis den hadde gått av, opplyste politiet og føderale etterforskere søndag. De er nå i gang med å samle bevis i saken for å finne ut hvem som sto bak det mislykkede angrepet lørdag.

Samler bevis
Etterforskerne fingransker bilen, en Nissan Pathfinder, og den hjemmelagde bomben, som besto av propangass, bensinkanner og fyrverkeri med to vekkerklokker som utløsermekanisme. Videre sitter politiet på overvåkingsbilder. Overvåkingsbilder som ble offentliggjort mandag viser en mann som tar av seg en skjorte i en sidegate. Ifølge New York-politiet kan dette være den mistenkte, skriver amerikanske medier.

Gass, bensin og fyrverkeri
Bomben besto av tre gassbeholdere lik de som benyttes til gassgriller, to bensinkanne og vanlig fyrverkeri. Fyrverkeriet var tapet fast til bensinkannene. To klokker med batterier var forbundet til det hele med ståltråd. Etterforskerne tror at lunta på fyrverkeriet var antent, men at de ikke eksploderte. I stedet skal en del av bilens interiør ha tatt fyr, noe som fylte bilen med røyk og førte til utrykning.

Ifølge The New York ser etterforskerne etter lignende angrep tidligere. De har blant annet fattet interesse for to koordinerte angrep i Storbritannia sommeren 2007, også disse mislykkede. Målene var Glasgow lufthavn og et område i London. Også her var det biler med propan og bensin som ikke eksploderte.

En talsmann for politiet i New York City, Raymond Kelly, sier ifølge USA Today at de så langt ikke har noe informasjon som kan bekrefte at Taliban står bak angrepet, men at politiet ser på alle muligheter.

Mistenkelig mann
En hvit mann i 40-årene som er sees på en overvåkingsvideo har særlig fanget politiets interesse. I en bakgate tar han av seg en mørk skjorte og legger den i en veske.

FBI og andre føderale myndigheter jobber sammen med New York-politiet. President Barack Obama har uttalt at man tar de skritt som er nødvendige for å finne hvem som sto bak det «potensielt dødelige angrepet».

Se web-tv fra NYDailyNews.com om bombedramaet under:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.