RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump/YouTube

Er dette Canadas Loch Ness-monster?

Sist oppdatert:
Skal være mellom 12 og 15 meter lang, ifølge vitneobservasjonene.

En turist hevder han har filmet det som kan være Canadas versjon av Loch Ness-monsteret. Det 30 sekunder lange filmopptaket ble gjort da han besøkte innsjøen Okanagan i British Colombia.

- Det var ingen bølge
Legenden skal ha det til at innsjøen er hjem til et sjømonster som går under navnet Ogopogo. Videoen viser tydelige krusninger på vannoverflaten i et forholdsvis stille område av innsjøen.

- Det var ingen bølge, sier Richard Huls til The Vancouver Sun.

- Størrelsen og det faktum at de (krusningene) ikke beveget seg parallelt med bølgene fikk meg til å tro at det måtte være noe annet, sier Huls.

Ogopogo er altså Canadas versjon av det skotske sjømonsteret «Nessie» i innsjøen Loch Ness. Den første registrerte vitneobservasjonen av det angivelige sjømonsteret i Loch Ness, ble gjort allerede for 1500 år siden, melder ABC News.

- Skulle spise en lokal bonde
Ifølge sagnet skal det ha vært et stort monster som kom opp fra innsjøen for å spise en lokal bonde i Inverness i Skottland. Siden den gang har det vært utallige vitneobservasjoner av angivelig sjømonstre i Loch Ness.

De første observasjonene av sjømonsteret i Canada skal være datert flere hundre år tilbake. Sjømonsteret skal blant annet ha blitt nevnt i et indianersagn.

Ifølge vitneobservasjoner skal sjømonsteret Ogopogo være mellom tolv og 15 meter langt. Det har vært tusenvis av observasjoner av sjømonsteret i innsjøen.

- Svømte med to sjøormer
Blant annet så var det en maratonsvømmer som hevdet at det var to sjøormer som svømte ved siden av ham i innsjøen.

Innsjøen har blitt gjennomsøkt, og det finnes ikke noen bevis på eksistensen av sjøormer. Men legende lever likevel videre.

Se videoen og bedøm selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere