RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette den nye PSP-en?

Sist oppdatert:
Patentkontoret i USA har interessante tegninger av en ny Playstation Portable.

(Spillmagasinet): Nettsiden Gamespot.com har gravd i arkivene hos United States Patent and Trademark Office (USPTO) og funnet en interesssant tegning av en ny versjon av spillkonsollen Playstation Portable (PSP).

Det har i lengre tid gått rykter om at PSP kommer til å fungere som mobiltelefon og at et nytt desing er på vei. Bildet du ser på høyre hånd, hinter om i hvilken retning Sony ønsker å gå med den nye PSP-en.

Patentsøknaden ble registerert i november 2006, og viser en konsoll hvor du kan vri skjermen 90 grader for å skifte mellom telefon og spillkonsoll.

Systemet skal bli utstyrt med en sensor som registrerer skjermens posisjon som igjen bestemmer hva som vises på skjermen, skriver Gamespot.com.

Patenten beskriver også en tredje posisjon som kan brukes til å kontrollere TV- og videofunksjonalitet.

Selv om denne patenten underbygger ryktene om at en ny, omdesignet mobilversjon av Playsation Portable er på vei, bekrefter den ingenting. Hundrevis av patenter registeres årlig uten at de blir satt i produksjon.

Interessant er det likevel at Sony inngikk et samarbeid med den britiske mobiloperatøren British Telecom for å kunne tilby trådløs bredbåndkommunikasjon på PSP. En slik tjeneste muliggjør tekstmeldinger og tale- og videoanrop på PSP-en, skriver Gamespot.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere