*Nettavisen* Nyheter.

Er dette en gutt eller jente?

Foto: STEVE RUSSELL (Pa Photos)

Foreldrene til lille Storm nekter å fortelle omverdenen hvilket kjønn barnet har.

30.05.11 10:28

(SIDE2:) Storm Witterick er fire måneder gammel og virker som en hvilken som helst unge.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det spesielle med ham eller henne er at foreldrene hans, Kathy Witterick og ektemannen David Stock vil fortelle omverdenen hvilket kjønn barnet er. De mener at barnet må få lov til å velge når det er blitt gammelt nok.

Har et kjønn
Ifølge Independent er Storm ikke hermafroditt, det vil si at personen faktisk både har kvinnelige og mannlige kjønnsorganer. Foreldrene og storesøsknene vet barnets kjønn. Det samme gjør selvfølgelig jordmødrene som tok imot barnet.

Da Storm ble født, sendte foreldrene ut en melding til familie og venner der de skrev.

- Vi har bestemt oss for ikke å dele med dere hva slags kjønn Storm er. Dette er en hyllest til frihet og valg i en verden som ofte virker begrenset. Vi håper at den i Storms levetid blir et mer progressivt sted.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Steve Russell

Sterk kritikk
Kritikken har ikke latt vente på seg. Foreldrene innrømmer at de har fått mye negative tilbakemeldinger spesielt fra folk som mener de utsetter Storm for mobbing og også legger sin egen ideologi på barnet og dermed begrenser det mer enn de frigjør det. Heller ikke besteforeldrene skal være glade for å fortelle omverdenen at barnbarnet er en «det», skriver The Daily Mail.

Ifølge avisen så kler de to eldste barna, som er gutter på to og fem år, seg i hva de vil og ofte jenteklær så folk antar de faktisk er jenter.

Kathy Witterick og David Stock forteller at de begge vokste opp i liberale familier som hadde sine egne ideer.

- Barn kan gjøre meningsfulle valg for seg selv fra en tidlig alder, mener foreldrene. Så spørs det når fire måneder gamle Storm begynner å velge hva han vil være.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.