Er dette et nytt underverk?

POSTKORT-IDYLL: Den idylliske fjorden er en av 261 kvalifiserte i kåringen av verdens syv nye naturunderverker.

POSTKORT-IDYLL: Den idylliske fjorden er en av 261 kvalifiserte i kåringen av verdens syv nye naturunderverker. Foto: Scanpix

Alle de skandinaviske landene er representert som kandidater til «Verdens syv nye naturunderverker».

I 2007 ble kåringen av «Verdens syv nye underverker» organisert av det sveitsiske selskapet «New Open World Corporation». Monumentene som var kandidater i kåringen måtte være menneskelaget, være ferdiggjort før år 2000 og være i en akseptabel fysisk stand.

Nå står det samme selskapet bak kåringen av «Verdens syv nye naturunderverk». Her skal 261 nominerte underverk reduseres til 77 innen 7. juli 2009.

Gi din stemme til «Verdens syv nye naturunderverk» her.

Norge er representert med Geirangerfjorden og konkurrerer blant annet mot andre naturunderverk som Great Barrier Reef, Donau, Mont Blanc, Niagara Falls og Grand Canyon.

Sverige og Danmark
Våre skandinaviske naboer er også representert med sine naturunderverk. Danmark står på listen med Thy Nasjonalpark og med Vadehavet som strekker seg både til Tyskland og Nederland. Sverige er representert med Sarek Nasjonalpark, en nasjonalpark med seks fjelltopper over 2000 meter og med noen av Sveriges største isbreer.

Se flere nominerte her.

Vinnere klare i 2011
Stemmegivningen foregår fra 1. januar til og med 7. juli 2009, da vil antallet bli redusert til 77. Et panel vil dermed velge ut 21 kvalifiserte av de 77, og de syv utvalgte nye naturunderverkene vil først bli annonsert i 2011.

Les mer om «Verdens syv nye underverker» hos Reiseplaneten.
Les om «Verdens syv underverker» fra antikken hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.