RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette «Half-Life 2» med Natal?

Sist oppdatert:
En video lekket på YouTube ser ut til å vise «Half-Life 2» spilt med Natal.

På spillmessen E3 i juni 2009 annonserte Microsoft prosjekt Natal, en nyvinning til Xbox 360 som skal gjøre tradisjonelle spillkontrollere overflødig. Konseptet er at du spiller ved hjelp av kroppen, armene og et kamera som registrerer bevegelsene.

Ifølge kilder det britiske bransjebladet MCV har snakket med, vil Microsofts kontrollerfrie spillopplevelse lanseres i november 2010. Kilder forteller også at teknologien kan koste forbrukeren under 50 pund (cirka 500 kroner).

Nøyaktig hvilke og hva slags spill som vil benytte seg av den nye teknologien er usikkert, men det kan se ut til at den kan brukes til det meste. En video som er lekket ut på YouTube viser teknologien i bruk på skytespillet «Half-Life 2», om vi skal tro beskrivelsen til brukeren «nutcrackr», som har publisert videoen.

I videoen befinner vi oss i Isaac Kleiners laboratorium og vi kan se en person som kontrollerer spillfiguren ved hjelp av armbevegelser. Microsoft har ikke kommentert videoen.

Se den lekkede videoen med Natal:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se flere videoer på Spillmagasinets YouTube-kanal.

Microsoft har annonsert bred støtte til Natal, og blant utgiverne som aktivt jobber med spill for Natal-prosjektet finner vi Activision Blizzard, Bethesda, Capcom, Disney Interactive, Electronic Arts, Konami, MTV Games, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ og Ubisoft.

Time Magazine kåret Natal til en av 2009s beste oppfinnelser. Magasinet skriver i sin omtale at kontrolleren er en barriere som har stått mellom spillere og spillet i uminnelige tider (eller i alle fall siden «Pong»), men at den tid snart kan være forbi ved hjelp av Natal.

«Du beveger hånden, og Master Chief beveger hånden. Det er så enkelt. Og så kult», skriver Time.

Også Popular Mechanics og Popular Science har omtalt Natal som blant årets mest interessante teknologier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere