*Nettavisen* Nyheter.

Er dette kult?

Foto: SplashNews (Solent News / Splash News Splash)

Her er mannen som mener solbrenthet er kunst.

22.07.10 09:34

(SIDE2:) De fleste av oss prøver å unngå rød, varm og øm hud. Men designeren James Titterton svir seg med vilje. Han gjør solbrenthet til kunst.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kroppen som lerret
Titterton er grafisk designer, og har kalt prosjektet med seg selv for «Tan the man».

Den engelske designeren kom på ideen til solbrent-prosjektet etter en skoleoppgave han fikk på Kingston University. De ble bedt om å komme med en reaksjon til minne om forfatteren Paul Arden, og tittelen «Whatever You Think, Think The Opposite».

Den eneste forpliktelsen elevene hadde var at løsningen måtte være basert på fotografiske metoder. Dermed kom Titterton på ideen med å lage et bilde på sin egen kropp, ved hjelp av solarium.

Gikk for påskeegget
Titterton ønsket at en kunstner skulle lage bildet, mønsteret, eller skriften som skulle pryde kroppen hans. Han startet derfor en blogg og hjemmeside hvor han etterlyste forslag. En rekke kunstnere skal ha vist sin interesse, men det var til slutt finske Janine Rewells design han falt for.

Tittelen på hennes vinnerdesign er «påskeegg», ifølge Tittertons blogg.

Rewells mønster ble klistret på Tittertons kropp, deretter la han seg i solarium. Prosjektet ble avsluttet med at han stilte i kun trusa, og sin solbrente kropp på galleriet hvor resultatene av oppgaven ble vist.

Her kan du se noen bilder fra James TIttertons utstilling:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Splashnews

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Splashnews

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Splashnews

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.