*Nettavisen* Nyheter.

Er dette Norges dummeste råkjører?

Knerten11 Knerten 11 Foto: (YouTube)

«Knerten» filmet seg selv i 215 km/t, og la igjen nok spor på YouTube til å kunne avsløre seg selv.

14.11.09 20:52

(NETTAVISEN): Nederst i denne saken kan du se at råkjøreren, i følge seg selv, blir pågrepet for politivold. Et videobevis som fort kan avsløre hvem råkjøreren med Toten-dialekt er.

Se video i bunnen av saken!

Med mobiltelefon i hånda og gassen i bånn filmet Knerten11 seg selv i 215 km/t, og satte både sitt eget og andres liv i fare på Riksveg 4 mellom Raufoss og Reinsvoll.

Les mer:Kjøring i 215 km/t

Opptakene han gjorde ble senere lagt ut som skrytevideo på YouTube, der Oppland Arbeiderblad snappet opp saken.

Avisen skrev lørdag om 23-åringen som kjørte i 215 km/t i sin Mercedes 180 C.

Feiget ut
Etter at videoen ble omtalt har råkjøreren slettet både videoen og brukerkontoen.

Avslørte seg selv i arrestasjonvideo
Men det er ikke gjort i en håndvenning å slette alle spor på internett. «Knerten11» har tidligere kommentert sin egen arrestasjon, som en annen bruker har lagt ut på YouTube.

I videoen «poltisvin» som brukeren «Skjellerun» har lagt ut, kan man se mann bli lagt hardt ned i bakken av to politifolk.

Slo ned politimann
I kommentarfeltet forteller «Knerten11» at det er han som blir arrestert. I følge informasjonen på YouTube er det her snakk om en arrestasjon fra 2007 som førte til en dom mot «Knerten11» for vold mot politiet.

«Får nesten kommentere jeg da:P i og med det er jeg som blir «tatt» der.. vet jeg skriker litt der. var litt unødvendig av meg sikkert.. (...) men dem blei sikkert litt «sure» for at dem ikke klarte å få meg i bakken før:P så dem tok i litt ekstra når dem fikk meg ned.. jeg fikk som fortjent sikkert. slo jo ned en politi i forkant.. men jeg gjør det igjen,hvis jeg må:)» skriver «Knerten 11».

Vil etterforske
Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt sier til Nettavisen at dette ikke er et nytt fenomen.

- Vi har vært borti liknende saker, såkalte «Jackass»-stunt før, så dette høres ikke nytt ut.

- Vi ser alvorlig på det, ikke minst til hensyn av det preventive. Vi vil veldig gjerne vite hvem denne personen er, og vi vil opprette sak på dette, sier Fosso.

Alvorlig
Fosso sier at politiet nå vil prøve å finne ut hvem denne personen er, men var usikker på hvorvidt det er mulig eller ikke.

Det var før Nettavisen kunne fortelle om videoen på YouTube, der råkjøreren i følge seg selv kommenterer sin egen pågripelse.

- Denne videoen er helt ukjent for oss. Vi er helt avhengig av personer utenifra som kan gi oss tips. Problemet er at folk tror politiet vet veldig, veldig mye, og har kunnskap om alle saker. Det er ikke tilfelle, sier Fosso til Nettavisen

Se råkjøreren bli pågrepet i 2007! (hvis den ikke også er slettet).

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.