Gå til sidens hovedinnhold

Er dette Norges dyreste sommerskole?

Noen er gratis. Andre koster mange tusen. Her er oversikt over sommerskoler.

Det finnes også en rekke private alternativer for barn om sommeren. Blant de mest populære er TINE Fotballskole med 70.000 deltakere over hele landet denne sommeren.

Her koster fem dager opp til 1500 kroner. Flere steder er prisen lavere på grunn av sponsing.

Les også: Parr inspirerte talent

Redningsselskapet har sin egen sommerskole flere steder i landet.

Her er prisen 2.200 kroner for fem dager, og litt billigere for medlemmer.

I øvre prissjikt ligger Forskerfabrikkens sommerskole. Prisen er i utgangspunktet 2995 kroner for fem dager, men noen steder er plassene sponset av lokale organisasjoner.

Les også: – Mye kulere matte enn på skolen!
Les også: 5-åringer med labfrakk

- Får mikroskop til 700 kroner

- Hos oss går barna inn i rollen som forskere, og det krever avansert utstyr som koster penger. Blant annet får de et mikroskop som i seg selv koster 700 kroner, sier Ingrid Wilberg Larsen i Forskerfabrikken. 6000 barn skal styrke sin realfagkompetanse på denne måten i sommer.

For 2900 kroner kan barna delta i et femdagers seilkurs i regi av Kongelig Norsk Seilforening (KNS), Henie Onstad Kunstsenter arrangerer sommerskole for 2100 kroner for fem dager, og Sola golfklubb har sommerskole for 1850 kroner, for å nevne noen veldig få.

Gratis

Men det er ikke alle som koster penger.

I Oslo tilbyr kommunen gratis sommerskole for alle elever fra 6–18 år. 19.000 barn og unge deltar på Sommerskolen Oslo i år. Elevene kan velge mellom 69 kurs, som for eksempel «Oppdrag Mars», «Naturfagopplevelser i marka», «Fortell med foto» og «Realfag på sjøen».

Les også: Høyre-krav om tvungen sommerskole for barn som ikke snakker godt nok norsk
Les også: DEBATT: «Full suksess med sommerskole»

Rektor Kirsten Riise forteller at barna får være med på spennende, lærerike og aktive sommeruker.

- Vi opplever at elevene trives godt. I år deltar 1000 flere enn i fjor. Vi er cirka 900 ansatte. Vi er en stor arbeidsplass for blant annet lærerstudenter, sier Riise.

Sommerskolen Oslo tilbyr intensiv norskopplæring for elever som nettopp har kommet til Norge. Det er også et eget norskkurs for barn som skal begynne i 1. klasse til høsten.

LES: Tar «matte» i bassenget

Kommentarer til denne saken