RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Demetri Noh (John Cho), Mark Benford (Joseph Fiennes) er midt i en biljakt da verden går av hengslene.
Demetri Noh (John Cho), Mark Benford (Joseph Fiennes) er midt i en biljakt da verden går av hengslene. (TV 2)

Er dette nye Lost?

Sist oppdatert:
Spennende seriesatsing på TV 2 torsdag kveld.

FlashForward– USA 2009. Sjanger: Sci-fi thriller. Med: Joseph Fiennes, Sonya Walger, John Cho og Jack Davenport. Premiere: TV 2 8. oktober kl. 21.45.

(SIDE2:) Kanalen driver med et aldri så lite sjansespill med sin nye seriesatsing.

«FlashForward» hadde amerikansk premiere 24. september, og TV 2, og overraskende mange andre internasjonale TV-selskaper, har dermed kjøpt serien lenge før de har fått sjansen til å se hva seerreaksjonen over dammen blir.

Her kan du lese flere TV-anmeldelser

Nå er det ikke noen hvemsomhelster TV 2 setter sin lit til. Mennene bak den nye sci-fi serien er blant annet ansvarlige for suksesser som «24» og «Battlestar Galactica», og de har en imponerende spilleliste å vise til.

Joseph Fiennes (Shakespeare in love), John Cho (Star Trek), Jack Davenport (Pirates of the Caribbean), Seth MacFarlane (Family Guy) og Domenic Monaghan (Ringenes Herre, Lost) spiller alle i serien som handler om en mystisk, verdensomspennende hendelse.

En helt vanlig dag besvimer plutselig alle mennesker i hele verden på nøyaktig samme tid. Alle er bevisstløse i nøyaktig 2 minutter og 17 sekunder, og våkner opp igjen til en verden i kaos. Alle bilene på motorveiene har krasjet i hverandre, sykehusene er i kaos og ingen aner hva som har skjedd.

Det viser seg etter hvert at de aller fleste har hatt visjoner mens de var bevisstløse, og mange fikk med seg både dato og klokkeslett i «drømmen», nemlig 29. april, 2010. Folk har rett og slett sett et glimt av sin egen fremtid, seks måneder fram.

Oppdagelsen blir møtt med både redsel og glede. Der noen har sett familiegjenforeninger de aldri trodde var mulig, har andre sett utroskap, alkoholisme, eller det verste av alt; ingenting. Betyr det at man ikke overlever de neste seks månedene.

Mens diskusjonen raser fram og tilbake om fremtiden er forutbestemt, eller om man fortsatt har en mulighet til å forandre den, setter FBI ned en gruppe som skal finne ut hva som skjedde, og om det kan skje igjen.

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde noen særlige forventninger av noe slag da jeg satt meg for å se den første episoden av FlashForward. Men selv i et travelt kontormiljø midt på formiddagen, ble jeg rett og slett fullstendig dratt inn i den actionfylte handlingen.

Dette er nemlig mer spennende enn det kanskje høres ut, og serien er nærmere tidlige sesonger av «Lost» enn andre sci-fi serier på TV for tiden.

Med så mye talent både foran og bak kameraet, er ikke amatørmessig filming, eller dårlige skuespillere et forstyrrende element, og selv om det er mange karakterer å forholde seg til, går det seg nok til etter hvert.

«FlashForward» ble først utviklet av HBO, kjent for sine forseggjorte serier som «Sopranos», «True Blood» og «Generation Kill», men de følte serien hørte hjemme på en annen kanal, noe ABC benyttet seg av. Dette var nok et rett valg, for «FlashForward» er en mye mer tradisjonell serie enn det HBO har kommet med i det siste, uten at det er noe negativt med det.

Første sesong er visstnok på 12 episoder, og jeg håper de holder seg til det. Ikke noe er verre enn et spennende plot som blir dratt ut i det evinnelige, ála tidligere nevnte «Lost».

Det er vanskelig å si etter kun én episode om kvaliteten holder seg, men det beste komplimentet jeg kan gi «FlashForward» er at det var jæklig spennende. Jeg kommer i hvert fall til å gi den en sjanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere