RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette tidenes drama?

Vålerenga utførte en sensasjonell opphenting mot Besiktas i den tyrkiske heksegryta. VIF TV har bildene.

Se de dramatiske bildene på VIF TV

Torsdag møter Vålerenga FC Mika fra Armenia på Ullevaal stadion. Det kan bli starten på et nytt Europa-eventyr for Vålerenga. Vi varmer opp til kampen med noen dramatiske europacupminner. I 1998 hadde Vålerenga vunnet 1-0 mot Besiktas på Ullevaal stadion og hadde et godt utgangspunkt før returmøtet i Tyrkia. Enga fikk det imidlertid tøft på Inönü stadion. Til pause ledet hjemmelaget 3-0 og alt håp virket å være ute for VIF-gutta.

Etter pause snudde imidlertid alt. Vi siterer fra VPNs kampreferat:

”Andre omgang startet ikke uventet med at Kaasa hadde tatt Dags plass og at formasjonen ble byttet om til 4-4-2, med Carew og Kaasa på topp. Det første kvarteret var litt dafft og unntatt et farlig Vålerenga corner etter 50 minutter var det ikke mye som tydet på at vi kunne håpe på annet en et trøstemål. Etter 60 minutter noterte jeg "full kontroll for Besiktas". Så feil kan man ta.

God kjemping av blant annet Bjørn Viljugrein førte til corner fra venstre etter 63 minutter tatt av Ørni. Besiktas fikk såvidt avverget til ny corner, på den var Knut Henry høyest: 3-1 og vi var plutselig med igjen. Besiktas virket lammet og like etter at Ohen ble byttet ut med Serdar var plutselig Hovi, Kaasa og Carew alene på vei mot keeper Fevzi etter et flott gjennomspill av Ørni, Kaasa var raskest og satt ballen i mål 3-2 og klar for kvartfinale!!

Laget byttet øyeblikkelig om til 4-5-1 igjen, og selv om Kjell Roar Kaasa fikk kjeft for å være for høyt på banen fungerte forsvaret nesten perfekt ut kampen. Vålerenga fikk stadig sjansen til farlige kontringer og John Carew ble farligere og farligere selv med to mann hengende rundt halsen. Etter 67 minutter ble han frispilt og var så godt som alene med keeper, hadde han sett Ørni til venstre for seg hadde stått 3-3 allerede her. Spiller ingen rolle! Bare tre minutter senere sender Kaasa avgårde en perfekt pasning og John er alene med Fevzi (som er litt på bærtur) igjen. Denne gangen bommer han ikke og nå står det virkelig 3-3. Plutselig kan klanen høre hva den selv synger.

Resten av kampen var preget av lemping ut av feltet. Besiktas skapte et par sjanser, men det så ut til at vissheten om at de trengte 2 mål til var for mye å bære. På vår side fikk hele midtbanen krampe, og Kuvicek og Thorsen kom inn for henholdsvis Espen Haug og Bjørn Arild Levernes. Juro greide nesten å frispille lilleJohn, men det hadde vel vært for mye av det gode. På 89 minutter signaliserte fjerdedommeren bare to minutter ekstra tid og vi visste at kampen var "vunnet".

Så gjaldt det å komme seg hjem i live. Vi ble holdt igjen neste en og en halv time etter kampen, omringet av et par hundre terrorpoliti. Det viste seg at disse var plukket ut fordi de var Galatasaray eller Fenerbache tilhengere og etter hvert var situasjonen preget av vennlig prat og bytting av effekter. Men det var absolutt nødvendig å ha dem tilstede: Et par Besiktas supportere med mord i blikket greide nesten å komme seg gjennom sperringene og en tulling greide å komme seg opp på VIP tribunen bak oss for deretter å lempe glasskår ned i hodene på oss. Dette resulterte i kutt i brystet på en stakkars klansmann og vi var flere som ikke følte oss helt høye i hatten akkurat da. Situasjonen roet seg heldigvis litt etter hvert og den eneste skikkelige slosskampen i løpet av kvelden forekom på VIP tribunen mellom to tyrkere som var uenige om hvor høyt Anders Krystad & Co fikk lov til å heie etter våre mål.”

Se de dramatiske bildene på VIF TV

Besiktas - Vålerenga 3-3 (3-4 sammenlagt)
Inönü stadion - ca 28 000 tilskuere

Mål: 1-0 Oktay (8), 2-0 Tayfur (40), 3-0 Oktay (43), 3-1 Knut Henry Haraldsen (64), 3-2 Kjell Roar Kaasa (67), 3-3 John Carew (73).

Dommer: Edgar Steinborn, Tyskland.

Gult kort: Ingen

Vålerenga (4-5-1): Tore Krogstad - Joachim Walltin, Fredrik Kjølner, Knut Henry Haraldsen, Hai Ngoc Tran - Espen Haug (Juro Kuvicek fra 86), Bjørn Viljugrein, Bjørn Arild Levernes (Fredrik Thorsen fra 89), Tom Henning Hovi, Dag Riisnæs (Kjell Roar Kaasa fra 46) - John Carew.

Besiktas: Fevzi - Ertugrul, Tayfur, Del Solar, Alpay (Nihat fra 76) - Ohen (Serdar fra 65), Mehmet, Oktay - Selami Ali Eren, Aydin (Erkan fra 30)

Vålerenga møter armenske FC Mika i 2. kvalifiseringsrunde i UEFA Europa League og har fått hjemmekamp først.

Hjemmekampen spilles på Ullevaal stadion torsdag 14. juli kl. 19.00.

Kjøp billetter her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere