RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette tidenes karakterdrap?

(Skjermbilde/Daily Show)
Sist oppdatert:
Amerikansk politiker tatt med buksene nede for andre gang.

Den amerikanske politikeren og tidligere kongressmannen Anthony Weiner gikk i 2011 fra en posisjon som en relativt ukjent politiker – i alle fall for oss utenfor USA – til å bli latterliggjort verden rundt for meldinger og bilder som han hadde sendt til andre kvinner på internett.

Les også: Beklager underbukse-bilde

Det viste seg fort at han ikke hadde spesielt mange venner i Kongressen, hvor hans kollegaer ikke løftet et øyebryn for å redde hans karriere, og han valgte til slutt å gråtende trekke seg fra sin posisjon.

Les også: Weiner trakk seg

Vil bli borgermester i New York

Men etter å ha ligget lavt i nesten to år, valgte Weiner å kaste seg inn i racet for å bli valgt til ny borgermester i New York. Han hadde nemlig jobbet hardt for å gjenopprette sitt image, og for kort tid siden ledet han meningsmålingene.

Da han kastet seg inn i kampen, gjorde han det klart at han trodde det ville dukke opp flere bilder fra den tidligere skandalen i et forsøk på å sverte ham.

Les også: Sikler på toppjobb etter sexskandale

Carlos Danger

Og han hadde rett: Nettstedet The Dirty fikk tak i både bilder og meldinger som Weiner hadde sendt til jenter på nett, denne gangen delvis under kallenavnet Carlos Danger. Spesielt et bilde av Weiners underliv – denne gangen uten boxer – har så gått sin seiersgang på nett.

Anthony Weiner.
Anthony Weiner.

Skittent spill i amerikansk politikk er ikke uvanlig, men denne uken ble det også kjent at deler av det nye materiale som dukket opp ikke var fra før han måtte trekke seg – men han hadde fortsatt sextingen på nett i lang tid etterpå. Det ene «nettforholdet» ble innledet like før en berømt reportasje i People Magazine sto på trykk, som mange har sett på som vendepunktet for politikeren.

Totalt latterliggjort og ydmyket

Dette har ikke gått helt upåaktet hen i det som nå omtales som «Weinergate Part 2». Komikeren John Oliver – som for tiden er vikar for Jon Stewart – gjennomførte onsdag kveld amerikansk tid det som muligens er tidenes karakterdrap.

Over to segmenter i det populære politiske humorprogrammer Daily Show, som nærmest har fått klippekort på Emmy-statuetter, latterliggjøres og ydmykes Weiner på en måte som er ytterst sjelden kost.

Nettstedet Huffington Post skriver rett ut at John Oliver ødelegger totalt for Anthony Wiener, og avslutter sin artikkel enkelt og greit med at «It’s been nice knowing you, Mr. Danger»

Mister oppslutning

Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at han måtte innrømme at han hadde sendt bilder av sin egen penis til andre kvinner enn sin kone, også etter at han måtte trekke seg fra Kongressen, viser at velgerne mister tilliten til ham.

To måneder før Demokratene i New York skal nominere sin kandidat, har oppslutningen om Weiner falt fra 52 til 30 prosent, melder NTB.

Se de tre segmentene fra Daily Show under.

Del 1:

Del 2:

Webspesial som ble klippet ut av programmet:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere