RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette tidenes viktigste oppfinnelser?

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nylig ble det gjennomført en undersøkelse der man skulle stemme på tidenes viktigste oppfinnelser. Se topp ti og si din mening.

Både mikrobølgeovnen og digitalkameraet kom med blant topp ti over hva folk mener er de viktigste oppfinnelsene. Men det er ingen oppfinnelser som kan konkurrere med røykvarsleren når det gjelder popularitet, melder BBC.

Moderne teknologi
Spørreundersøkelsen ble gjennomført av Brunel University, og hele 70 prosent av de spurte rangerte røykvarsleren som den viktigste oppfinnelsen.

Amerikanerne Randolph Smith og Kenneth House tok patent på den første batteridrevne røykvarsleren i 1969.

Listen preges i stor grad av moderne nyvinninger, og mobiltelefonen kom på andreplass. Deretter fulgte mikrobølgeovnen og digitalkameraet.

- Ved å stemme på røykvarsleren har folk valgt en oppfinnelse som oppfyller et av våre mest grunnleggende behov, nemlig trygghet i hjemmet, skriver professor Harrison i en kommentar.

Topp ni
1.) Røykvarsleren
2.) Mobiltelefonen
3.) Mikrobølgeovnen
4.) Digitalkameraet
5.) DNA-testing
6.) Øyelaseroperasjoner
7.) Airbagen
8.) Kredittkort
9.) Sparepærer

Fremtidens viktigste oppfinnelser?
Da folk fikk spørsmålet om hvilke oppfinnelser de håpte så dagens lys stemte en tredjedel av de spurte på en vaskemaskin som vasket, tørket og strøk klærne.

En av fem ønsket seg en slankedrikk, og en av ti ønsket seg en tidskapsel som kunne bidra til at de kom seg raskere på jobb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere