Gå til sidens hovedinnhold

Er dette verdens laveste mann?

Kampen om tittelen tetner seg til.

(SIDE2:) 71 centimeter høye Nelson de Rosa fra den Dominikanske republikk var verdens ubestridte laveste mann fram til sin død i 2006.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Etter det har tronen stått tom, og der er ikke helt avklart hvem som faktisk er verdens nålevende minste mann. Man skulle tro at det var så enkelt som å bare måle, men det er faktisk minst tre menn som konkurrerer om tittelen.

Lokal guddom
I Nepal bor 16 år gamle Khagendra Thapa Maga som ikke strekker seg mer enn 56 cm over bakken. Han er ansett som en guddom av flere av landsbyboerne og allerede en kjendis i lokalmiljøet. Han har til og med en manager som organiserer inntektene han har som følge av statusen.

Les mer:Verdens eldste er død

I Taiwan bor Lin Yu-Chih. Han er 67,5 dm høy og lider av skjør benbygning. Dermed sitter han i rulle stol og liker aller best å spille Nintendo Wii.

Verdens minste
Det er tydelig det er i Asia det er størst tetthet av minimenn, for den tredje konkurrenten er å finne i indre Mongolia. Selv om 19 år gamle He Pingpong er høyere enn de andre to med sine 74 cm, er det faktisk han som i følge Guinness Rekordbok er verdens minste mann.

Les mer:Vil ha verdens største pupper

Khagendra er nemlig for ung til å få den offisielle tittelen og Yu-Chihs skjøre bein gjøre det vanskelig å måle ham.

Den britiske komikeren Mark Dolan har reist rundt til de lave mennene for å finne ut hva den eventuelle tittelen vil bety for livene deres.

Dokumentaren «Jakten på verdens laveste mann» går på TVNorge i kveld, torsdag, klokken 20.30

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger