RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Er du (blaut), som ordføreren sa???»

«Er du (blaut) som ordføreren sa???» var en av de mildeste meldingene han sendte jenta. Flere av de andre er av grovere seksuell karakter.
«Er du (blaut) som ordføreren sa???» var en av de mildeste meldingene han sendte jenta. Flere av de andre er av grovere seksuell karakter. (Foto: Nettavisen/Facebook)
Sist oppdatert:
70-åring kopierte den overgrepsdømte ordføreren Rune Øygard i melding til 14-åring på Facebook.

En 70 år gammel mann fra Øvre Romerike er i Øvre Romerike tingrett dømt til betinget fengsel i 14 dager med en prøvetid på tre måneder, skriver Romerikes Blad.

Han er dømt for seksuelt krenkende adferd overfor en 14 år gammel jente fra Østlandet. I løpet av en periode på fire uker kontaktet han jenta på Facebook og sendte om lag 50 meldinger.

«Er du (blaut) som ordføreren sa???» var en av de mildeste meldingene han sendte jenta. Flere av de andre er av grovere seksuell karakter. Han ber flere ganger om samleie med jenta. Han forteller at han «må» ha henne. Han spør også om hun er i nærheten.

Uttrykket «blaut» ble svært godt kjent under rettssaken der Vågå-ordfører Rune Øygaard sto tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente.

- Tilfeldig jente

Ifølge politiadvokat Edith Ek Sørensen i Romerike politidistrikt har ikke den 70 år gamle mannen og den 14 år gamle jenta ikke noe familieforhold eller annen tilknytning.

- Dette er ei jente han har funnet tilfeldig på facebook og henvendt seg til. I retten la han alle kortene på bordet, forteller politiadvokaten.

Den 14 år gamle jenta sa ifra om alle meldingene som kom. Saken ble politianmeldt og havnet til slutt i retten.

Politiadvokat Ek Sørensen er glad for at retten har valgt å gi fengselsstraff, og ikke en bot.

- Dette er et tydelig signal fra retten om at det ikke er fritt fram på nettet. Det er visse krav til hvordan man oppfører seg, sier politiadvokaten.

Ung alder skjerpende

Øvre Romerike tingrett skriver i dommen at den store aldersforskjellen er skjerpende for saken. De henviser til at den fornærmede jenta var svært ung da meldingene ble mottatt, sommeren 2013.

Ifølge den ferske dommen skal 70-åringen ha vært beruset da han sendte alle meldingene.

- Har 70-åringen forklart noe om hvorfor han sendte meldingene. Hvorfor han brukte utrykket «blaut»?

- Nei, han har ikke gitt noen forklaring på innholdet i meldingene. Han forklarer imidlertid at han angrer veldig på oppførselen sin, forteller politiadvokat Ek Sørensen.

Les flere saker i Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere