Er du blitt lurt?

Foto: (Scanpix)

Nettavisen har samlet noen av årets beste aprilspøker.

01.04.09 13:21

Tradisjonen tro er dagens aviser smekkfulle av aprilspøker. Noen er opplagte, mens andre kan det være verre å avsløre.

Har du blitt lurt i dag? Send oss dine beste aprilspøker på SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Les også: Aprilspøkene fra teknologiens verden

Lurte politikere: Leah (9) lurte SV
Les også April-spøken fra Side2
Les også: April-spøken fra Nettavisen

Petter Northug får Snåsahjelp
Adressa har, ikke overraskende, latt seg inspirere av Snåsamannen i årets spøk. Ifølge avisa blir han nemlig Petter Northugs mirakelmann under OL i Vancouver neste år.

- Vi vet jo at blant andre Petter Northug har hatt god nytte av Snåsakallen, og for at Petter og resten av de trønderske utøverne skal få den beste medisinske oppfølgingen under OL, vil vi at Joralf Gjerstad med sine helt spesielle evner skal stå til rådighet for våre utøvere, heter det i saken.

Skiforbundet på sin side melder at Petter Northug og Aksel Lund Svindal blir konkurrenter i grenen skicross under OL neste år.

- Avgjørelsen satt langt inne. Avstemningen var 6-5 i Aksel og Petters favør. Det var skipresident Sverre K Seebergs dobbeltstemme som avgjorde, røper visepresident Erik Røste overfor skiforbundet.no.

Opphever jagerflykjøp og importerer ulv
Blant de mer dramatiske sakene er Klassekampens nyhet om at regjeringen opphever jagerflykjøpet.

– Regjeringen vil fredag oppheve beslutningen om å kjøpe det amerikanske kampflyet Joint Strike Fighter (JSF), skriver Klassekampen.

Det skal være den enorme kostnadssprekken og økende usikkerhet om Lockheed Martins utvikling av flyet som har ført til det avisen kaller «en sensasjonell utvikling i dragkampen om det norske jagerflykjøpet».

- Ari blir greve
Også Nationen roper ulv til sine lesere. Avisens kilder opplyser at myndighetene skal importere to nye ulver fra Russland for hver eneste ulv som rovdyrmotstandere tar livet av på norsk jord.

Radio Norge melder at det skal opprettes nye grevskap i Norge, noe professor Trond Nordby raser mot:

- Jeg mener det er forkastelig at regjeringen går inn for dette, sier Nordby til radiokanalen.

- Skanner alle PC-er
Også NRK vil lure deg i dag, og kan fortelle at alle PC-er vil bli skannet for ulovlige filer i sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

- Vi tror dette er helt nødvendig, verden har kommet dit i dag at dette er et viktig sikkerhetstiltak, sier informasjonssjef ved Gardermoen lufthavn, Jo Kobro.

NRK opplyser om at flyplassen har investert i nytt røntgenutstyr som blant annet kan lese innholdet på datamaskinene.

Pink Floyd til Lofoten
Nettstedet Lofoten.com meldte i dag tidlig at Pink Floyd skulle spille i Trollfjorden i Lofoten i juni. Det stemmer selvsagt ikke med spilleplanen til bandet - som avslører at bandet egentlig skal spille i Canada på det gitte tidspunktet.

Allikevel gikk både lesere og andre aviser på spøken.

En annen avis som har gått på limpinnen er Harstad Tidende, som lot seg lure av Norges Handikapforbunds spøk om aper som blir assistenter for funksjonshemmede.

Nytt hus i pant for det gamle
Avisen Varden i Telemark kunne onsdag morgen fortelle at den har installert nettkameraer på offentlige toaletter i Grenland-området, mens Gudbrandsdølen Dagningen lanserte nyheten om at Maihaugen på Lillehammer tilbyr nytt hus til folk som vil donere sin gamle kåk til Maihaugen.

Avisen Tidens Krav på Nordmøre lokket leserne med en sak om Statens vegvesen som søket etter 25 bilister til å teste en ny tunnel mellom Kristiansund og Averøy.

Har du lurt noen eller selv blitt lurt i dag? Fortell om det i kommentarfeltet under.

Også i fjor hadde norske medier kokt sammen en rekke gode spøker.

Her er noen av 2008s beste aprilspøker.

Side2 lurte mange med nyheten om at Lene Alexandra blir politiker, mens Nettavisen blant annet slo til med nyheten om at du kan lese andres SMS og at Ford hadde utviklet spesialslipte frontruter, så du kan legge kjørebrillene hjemme.

Nettstedet iBergen.no kom med den spenstige nyheten om politiets nye metoder for å ta mobilsyndere med fotoboks

Les også: Verdens villeste aprilspøker

Seher.no meldte at prinsesse Märtha skal ta rollen som stallpike i Hotel Cæsar og at Torstein Helstad skulle selges til Vålerenga bare to dager etter at han serieåpnet med hat trick i eliteserien i fotball.

Statsmoro
NRK fikk også svingt seg. Foruten meldingen om Helstads meget overraskende overgang til erkerivalen meldte radionyhetene at man nå skulle kunne døpe barna sine på internett med liturgien i karaokestil over skjermen akkompagnert av lyden av rennende vann fra Jordan der Jesus selv i sin tid ble døpt. På nettsidene sine hadde statskanalen også lagt ut at skuddår har gjort at nær alle skattebetalere i Norge får igjen litt over fire prosent på skatten på grunn av skuddår.

Men NRK var selvfølgelig ikke alene om å aprilbløffe.

Gulesider.no slo også til med en snedig spøk om en utvidet karttjeneste med flyfotoer som gjør at du til enhver tid kan følge med på hva naboen gjør. Bildene oppdateres visst hvert tredje minutt. Men så mange fly har selvfølgelig ikke nettstedet...

Vindfull
I Arbeidets Rett meldte de at det nye renseanlegget i Røros trekker ut. Det betyr kloakkstank i sentrum hver gang anlegget skal tømmes for slam. Kommunen oppfordret alle bilister til å øke farten gjennom sentrum fra 50 til 80 kilometer i timen under tømming. Det skulle generere nok vind til å lukten ut av sentrum.

Og når vi er inne på de bakre regioner. Ryanair kastet seg også på bølgen. De meldte i en pressemelding at de kommer til å ta gebyr for toalettbesøk på selskapets fly. Grunnavgift settes til 2 euro (drøyt 16 kroner), men taksameteret løper bokstavelig talt slik at antall minutter eller timer på avlukket bestemmer endelig pris. Det går også an å forhåndsreservere setet der bak. Man sikres da ett in flight besøk. Frequent flyers som de kalles, tilbys også klippekort. Det morsomme i år, er jo at fjorårets spøk faktisk kan komme til å bli virkelighet. Ryanair har nemlig varslet at de i fremtiden vil ta ett pund for toalettbesøk om bord på sine fly.

Slipper bompenger
I Firda fikk leserne i fjor vite at de antakeligvis slipper å betale bompenger for å bruke den nye Dalsfjordbroen. Den skulle nemlig heller finansieres av to vindmøller på stagene på broen. Det er ikke det eneste fantastiske byggverket som lanseres. I Oslo kommune skal nemlig byrådsleder Erling Lae ha sett seg grundig lei på alle diskusjonene rundt nybyggingen av Holmenkollen hoppanlegg. Nå skal han bygge en mobil hoppbakke som kan settes opp avhengig av vær- og føreforhold. Bakken kan, ifølge en pressemelding fra kommunen, settes opp og demonteres i løpet av 36 timer. Det kan bety hopprenn på selveste Bislet stadion. For ordens skyld nevnes at anlegget er varmluftsbasert.

Gladmelding
Men den kanskje største gladmeldingen var det ta.no som kom med. De skrev på sin nettutgave at en hel container med taxfree-varer som ble berget etter at fergen Pride of Telemark gikk på grunn i september skulle legges ut på billigsalg på bryggen i Langesund. Løp og kjøp var budskapet i Telemarks Avisa. Prisen ligger 20-30 prosent under normalen. Det gjør ikke alkoholprosenten.

Forskningsmagasinet Apollon ved Universitetet i Oslo slo på sin side til med det som må minst må være en verdensnyhet. Det var nemlig oppdaget intelligent liv i rommet.

Oslo kommune er heller ikke tapt bak en vogn. De hevdet i en pressemelding at Holmenkollen vil bli verdens første mobile hoppbakke.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Aprilsnarr,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag