RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sett deg ned og skriv! Vi kårer Norges beste reiseblogg 1. oktober.
Sett deg ned og skriv! Vi kårer Norges beste reiseblogg 1. oktober. Foto: Thomas Lammeyer

Er du den beste reisebloggeren?

Sist oppdatert:
Bli med og kniv om et reisegavekort til en verdi av 10.000 kroner!

Følg Reiser & ferie på FACEBOOK

HTML EMBED

Det å fortelle om sine reiser til andre er ofte halve moroa, og ikke alle nøyer seg med å sende postkort eller vise frem fotoalbum til slekt og venner.
En gang for lenge, lenge siden – i alle fall målt i internettid – ventet de der hjemme i spennig på livstegn fra fjerne strøk.
Et postkort med eksotiske frimerker og stempler. En sprakete, noteringsoverført telefonsamtale med dyrebare tellerskritt, der alt man rakk var å si hvor man var og at helsa holdt. Det å reise langt og/eller lenge var dessuten en luksus forbeholdt de få.
I dag hagler det inn daglige Facebook-oppdateringer, SMSer og MMSer fra verden rundt, og det kan være nærliggende å tro at den personlige reiseskildringen er i ferd med miste noe av sin verdi. Det som finnes i overflod er billig. Det sjeldne er kostbart.
Men livstegn fra våre reiser har fortsatt stor verdi, om enn på andre måter og i andre former. Skriveføre og fotoglade med litt større ambisjoner kan i dag briljere med hyppig oppdaterte reiseblogger, der de levendegjør sine eventyr fra fjern og nær.
En opplevelse blir som kjent større av å deles, og enten man bare blogger for familie og venner, eller ønsker et større publikum, gir reiseblogging deg utvidede muligheter for å dele opplevelsene mens de skjer.
Om du selv vurderer å blogge fra din neste tur, eller allerede er i gang, så finner du gode tips på disse sidene.
forsiden vår kan du daglig følge utvalgte reiseblogger, og tips oss gjerne om din egen!

Disse har vunnet delfinalene så langt:
Juli: SPREKE BLOGGERE
Juni: I EVENTYRLAND
Mai: EROBRER VERDEN

Følg konkurransen på FACEBOOK

7 tips for reiseblogging

1. Finn ut hvor og hvordan det er best for deg å publisere reisebloggen din før du drar. Noen bloggverktøy krever at du installerer programvare og har tilgang til egen serverplass, men det enkleste er å publisere på et vertssted sammen med andre blogger. Google «bloggtjenester» for en oversikt over slike. Mange er gratis.

2. Bruk gjerne en bloggtjeneste som lar deg enkelt oppdatere via mobiltelefon, noe som kan være spesielt fordelaktig når du er på reise og ikke alltid har tilgang til en datamaskin.

3. Vær bevisst på hvem du blogger for. Om målgruppen strekker seg utover venner og familie, må du jobbe mer med å gjøre bloggen kjent (for eksempel via www.blogglisten.no), og dessuten presentere deg selv og bloggen tydeligere for dem som ikke kjenner deg fra før.

4. Legg ambisjonsnivået overkommelig høyt. Har du planer om å blogge daglig med tekst, bilder og video på en måneds rundreise i grisgrendte strøk, kan bloggingen bli en frustrerende tidstyv. Bare det å komme seg på nett med en god linje, kan ta sin tid.

5. Tekst krever lite båndbredde, bilder mye mer og video mest. På reise kan nettforbindelsen være ustødig, og overfører du via mobilnett kan det fort bli dyrt og langtekkelig. Komprimer derfor mest mulig før du legger ut.

6. Show it, don’t tell it! Leserne vil være der sammen med deg. Bloggen blir mer levende om du beskriver detaljer, sanseinntrykk og direkte sitater, enn om du summerer dager, transportetapper og samtaler for å få med mest mulig av opplevelsene.

7. Unngå klisjeer, både i tekst og bilder. Folk flest har i dag reist mye, og at du også har sett en kjent turistattraksjon imponerer ingen. Møter med mennesker og opplevelser utenfor allfarvei er derimot spennende om de skildres med omhu.

8. Til slutt det aller viktigste: Ha det gøy! Blogg om det du vil, slik du vil, så mye du vil og der du vil. Entusiasme er smittsomt.

Nyttige nettsider

www.blogg.no

www.blogg.sol.no

www.blogger.com

www.bloggnorge.com

www.typepad.com

www.vgb.no

www.weblogg.no

www.wordpress.org

Verktøy, tips og oversikter

www.blogglisten.no

www.digg.no

www.twingly.com

www.bloggurat.net

www.bloggtips.no

www.blopp.no

www.sol.no/guide/blogghjelpen/

www.google.com/analytics/

Regler for å bli norges beste blogger:

1. Dersom du ikke allerede har en blogg, er det på tide å opprette en. Konkurransen starter 26. april og varer til 1. okotber.
2. Registrer bloggen din på Blogglisten.no og velg kategorien ”Reise”. Er du allerede registrert på Blogglisten under en annen kategori kan du sende en e-post til post@blogglisten.no for å få dette endret.
3. Bruk stikkordet "Reiseblogg2010" i selve teksten i ett eller flere av dine blogginnlegg. Da blir ditt innlegg plukket opp av Blogglisten og vi kan registrere din deltagelse. Tag gjerne også ditt innlegg med "Reiseblogg2010" i stikkordfeltet på din blogg.
4. Ping gjerne innleggene dine under kategorien Reise på Blogglisten.no. Blogglisten registrerer innleggene dine uansett om du pinger eller ikke, men dersom du pinger innlegget ditt vil vi motta det raskere.
5. Konkurransen er åpen for alle over 13 år, personer under 18 år må innhente tillatelse fra foresatte for deltagelse. Ved å sende inn ditt bidrag vedkjenner du at du har en slik godkjennelse.

Vinner kåres 1. oktober 2010

Betingelser:
Alle innlegg som blir tagget med ”Reiseblogg2010” kan brukes i markedsføring av konkurransen. Innleggene kan bli vist frem delvis eller i sin helhet i redaksjonell omtale eller annonser i forbindelse med konkurransen hos Ticket, Nettavisen og Reise & feries nettsider og magasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere