*Nettavisen* Nyheter.

Er du en god elsker?

Foto: BG Knight/Dreamstime

Få svaret på om du egentlig har noe å skryte av.

17.12.06 23:43

(SIDE2): Du har kanskje ikke fått noen direkte klager - men det er ingen garanti for at du er brukbar i senga.

Det er ikke bare bare som skal til for at du kan kalle deg selv en sex-gud eller -gudinne. Hvor mange av punktene nedenfor kan du si deg enig i?

Sex-ekspert og TV-kjendis Tracey Cox gir deg sjekklisten for å vite om du er en flopp eller fantastisk mellom lakenene:

1. Du har riktig innstilling
Det er bevist at hjernen er minst like viktig som kroppen for å oppnå nytelse. Kunnskap, erfaring og et åpent sinn er det som skal til – hvorav et åpent sinn er aller viktigst.

2. Du prøver (nesten) alt én gang
De beste elskerne er med på hva enn partneren kunne tenke seg å prøve - så lenge ingen blir fysisk er psykisk såret, så klart. Slipp tak på hemningene og prøv det ut - kanskje dere oppdager noe nytt og spennende?

3. Du leker
Sex skal være gøy – og leker er ikke bare for barn. Bruk av rollespill, håndjern, sexleketøy og bind for øynene piffer opp sengekosen, og gjør deg til elskeren ingen glemmer.

4. Du tar intiativ
En av de vanligste klagene menn har er at hun aldri tar initiativ. Derfor får enhver initiativrik jente stor gullstjerne. Om du tar det første steget når du vanligvis er passiv, vil partneren din elske det, samtidig som du får et kick at å endelig være i maktposisjonen.

5. Du trener underlivet
Six-pack er kanskje sexy, men enda mer imponerende er trente PC-muskler. Både menn og kvinner bør holde underlivene faste og fine – og begge får mye større nytelse!

6. Forspillet varer dobbelt så lenge som samleiet
Det er en myte at bare kvinner elsker forspill. Ikke se på samleiet som hovedretten – hender og tunger kan benyttes fra start til slutt.

7. Du vet at ereksjonsproblemer ikke er din feil
Mannen din kan ikke alltid være pulserende stiv. Nesten alle menn opplever episoder av impotens i sin seksuelt aktive alder, så ikke tro det er fordi han synes du har stor rumpe eller tenker på nabojenta. Problemet løser seg vanligvis av seg selv.

8. Du jobber for å holde det bra
Akkurat som at utseendet falmer og krever arbeid, krever sex-livet litt for å forbli bra. God sex er ikke noe som ”bare skjer” - du må gjøre hva som skal til for å holde interessen for hverandre oppe.

9. Du spøker bort pinligheter
Sex lager lyder, lukter, svette og er lite smigrende. Har du aldri opplevd noe pinlig i senga, er du vinneren av prisen for verdens kjedeligste elsker. En god elsker bryr seg ikke om hun eller han fiser på det verst tenkelige tidspunktet eller fått sæd i øyet – sexen var verd det!

10. Du sier nei uten skyldfølelse
En god elsker skjønner at sex-lysten ikke er til stede til en hver tid. De fleste foretrekker at du sier nei framfor å utføre akten uten å egentlig ville det. Det kan også gjøre sex-livet mer spennende å si nei en gang iblant. Men prøv å si det på hyggeligst mulig måte.

11. Du har vibrator og bruker den regelmessig
Menn føler seg ofte truet av vibratorer, men sannheten er at kvinner med lek-leketøy er bedre trimmet nedentil og vil ha sex oftere. Orgasmer er som Mentos – du blir hekta. Jo flere du får, jo oftere vil du ha dem. En god elskerinne gjemmer ikke morostakene sine – hun lager et show eller bruker det sammen med ham!

12. Du sier fra
Verken menn eller kvinner er tankelesere. Ikke vent på at partneren treffer det riktige punktet, men si fra og snakk så åpenhjertig om sex og sex-fantasier som mulig. Bare pass på å holde forslagene positive.

13. Du har sex utendørs
På standen, i bilen, på balkongen¿ Å forandre steder å ha seg er krydder for sex-livet. Halvoffentlig sex er blant menns topp fem-fantasier, og topp ti blant kvinner – så det finnes ingen unnskyldninger!

14. Du vet at å imitere orgasme er meningsløst
Kvinner imiterer orgasme for å få det unnagjort uten å såre ham. En god elsker innser at det ikke er nødvendig å oppnå orgasme hver gang. Vi er ikke maskiner, tross alt. Samtidig er det å gi like behagelig som å få.

15. Eks-kjærestene dine innrømmer du var god i senga
Er du venn med eksen, er spørsmålet uunngåelig: Hvordan var jeg, helt ærlig? Selv om eksen kanskje er litt ekstra snill, sier han trolig sannheten og han skryter vilt om dine ferdigheter i senga. Sier tre ekser det samme, har du grunn til å holde haka høyt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag