*Nettavisen* Nyheter.

Er du forelsket i din venn?

Vennskapet ditt er i ferd med å bli noe mer enn bare et vennskap. Du har blitt forelsket i det du egentlig trodde kun var en venn. Her er tipsene for hva du bør gjøre.

27.10.03 11:03

I følge det danske bladet Woman er det en del gode tips du kan ta med deg om ditt vennskap kommer til å inneholde forelskelse. I følge sexolog Joan Ørting som Woman har snakket med skyldes en forelskelse i en venn at du savner trygghet.

- Mange ganger er ikke forelskelsen ekte, men et tegn på at du savner en kjæreste sier Joan Ørting til Woman.

Hun mener også at om du faktisk er seriøs på at du vil gjøre noe med forelskelsen så bør du tenke deg virkelig om at de egenskaper som ligger hos din venn er de egenskapene du er ute etter i en kjæreste. Likevel mener Ørting at det ikke er tvil om at du bør si at du faktisk er forelsket.

Ditt ansvar

Er det slik at din venn blir forelsket i deg må du også vise ansvar:

- Det beste er å si at du kun er interessert i ham som en venn, sier Ørting, dere er ikke likeverdige så lenge den ene er forelsket i den andre.

Uansett mener hun at det viktigste er at begge holder fokuset på at dere har et vennskap i bunnen. Det er en grunn til at dere har blitt venner, og selv om en blir forelsket i den andre så er det best å fortsette som venner etterpå. Ellers mister man mer enn et vennskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.