- Er du snufsete, forkjølet og lurer på om det kan være korona, så kan du nesten gå ut ifra at det kan være korona. Så da skal du holde deg strengt hjemme i 14 dager, slik at du ikke smitter andre.

Det sa seksjonsoverlege på akuttmedisinsk avdeling ved Sørlandet sykehus, Benedicte Severinsen, til NRK Sørlandet søndag ettermiddag.

Få siste nytt om korona-situasjonen her!

Til Nettavisen sier Severinsen det samme, og legger til at det ventes en kraftig økning i antall positive korona-tester.

- Vi har testet alle ansatte som har snufset og hatt forkjølelsesymptomer, og fortsatt er det slik at de fleste prøvene er negative. Men om utviklingen i Norge følger andre land som ligger foran oss, slik Folkehelseinstituttet anslår, så vil antallet smittede øke kraftig framover, sier hun til Nettavisen.

Les også: Lege: - Av med silkehanskene. Tydelig at mange fortsatt ikke forstår alvoret

Ny tjeneste fra Nettavisen: Få de viktigste koronanyhetene på sms!

- Dugnaden skal hindre utviklingen vi ser i andre land

Seksjonsoverlegen gjør det klinkende klart at den nasjonale dugnaden, som går på å holde avstand til andre og helst ikke omgås andre enn dem du bor med, er et enormt viktig ledd for å hindre en like dyster utvikling, som man for eksempel ser i Italia.

- Den dugnaden vi står oppe i nå, skal gjøre slik at utviklingen ikke går den veien.

Les: FHI: Folk kan gå på jobb selv om noen i hjemmet er i karantene

- Vil komme med en klar, klar oppfordring

Hva vil du si til dem som måtte tro at korona-situasjonen i Norge ikke er så alvorlig?

- Jeg tror at de fleste nå tar dette alvorlig og forstår alvoret vi nå står overfor. Jeg vil bare komme med en klar, klar oppfordring om å holde seg sammen med dem man bor med og nyte en litt roligere periode enn vi er vant med, sier hun.

Les også: Arild er smittet av korona. Nå vil han at folk skal vite hvor subtile symptomene er

Les også: - Derfor synes jeg ikke at vi skal fortsette med våre vanlige handlerutiner

Nettavisen har tidligere omtalt 33 år gamle Arild Øren Wanvik fra Trondheim, bosatt i Bergen, som lørdag fikk påvist koronavirus. På Facebook delte han et innlegg for å advare folk om hvor subtile symptomene kan være.