RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Er du fornøyd med dette, Jens?

Sist oppdatert:
Færre enn 1 av 3 velgere er fornøyd med jobben til regjeringen.

Tross høstens biodieselbråk, påstander om en svak og beslutningsvegrende statsminister, og bråket rundt Bjarne Håkon Hanssen: De som har gjort seg opp en mening om hvordan regjeringen har fungert så langt, er rimelig fornøyd med de rødgrønnes innsats, skriver Nationen.

Undersøkelsen er utført av Sentio, og viser at 31,1 prosent er fornøyd med innsatsen.

Statsviter og valgforsker Bernt Årdal syns ikke resultatet er veldig overraskende:

- Det har gått for kort tid etter forrige valg til at det skulle ha gitt store endringer i velgernes forhold til regjeringen, mener han.

Aps velgere er ikke overraskende de mest positive: Drøye 51 prosent er fornøyd, mens bare 7,5 prosent rynker på nesa. I SV er de tilsvarende sifrene 47 prosent og 14,5 prosent.

Av de tre regjeringspartiene er det Senterpartiets velgere som er minst positive til innsatsen til den rødgrønne regjeringen. 38 prosent svarer at de synes jobben blir utført bra. 12,5 prosent svarer det motsatte.

I Høyre og Fremskrittspartiet er misnøyen størst. Bare 12 prosent er fornøyd, mens henholdsvis 42 og 54 prosent er misfornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere