*Nettavisen* Nyheter.

Er du glad i «FIFA»?

Foto: Privat

Tro oss! Da vil du like disse gutta.

06.01.10 16:07

Fotballspillet «FIFA» fra utvikler «EA» er som sesongforkjølelsen. Det dukker alltid opp når vinteren nærmer seg. Kanskje ikke uten grunn?

«FIFA»-serien har vokst seg opp til å bli det mest populære fotballspillet på markedet. De forsvarte sin tittel mot erkerival «Pro Evolution Soccer» (PES) med gode karakterer på det siste spillet, «FIFA 10».

Les anmeldelsen:Storslagen fotballfest

Firkløveret bestående av Anders Wang Salbu (21), Kim Rønningstad (19), Chris Rønningstad (20) og Jan Erik Syverud (20) savnet et seriøst «FIFA»-samfunn i Norge. Derfor har de tatt saken i egne hender og skapt et nettsamfunn hvor spillere kan møtes og turneringer vil bli arrangert jevnlig. Internettsiden heter Fifanorge.com.

- Vi er alle fotballspillentusiaster som kommer fra «PES»-miljøet i Norge. På grunn av «PESs» sviktende utvikling og «FIFAs» åpenbaring, har nå noen av oss nå gått over til sistnevnte, forteller Salbu til Spillmagasinet.

Meritterte gutter

Samtlige av guttene er meritterte innenfor «PES»-miljøet, og to av de har attpåtil vært en del av mannskapet som driftet «PES» sine samfunnssider på nett. Denne erfaringen vil komme brukerne på «FIFA»-portalen til nytte.

- Vi har en bred erfaring og har lært utrolig mye når det gjelder drifting av slike sider, og hvordan man arrangerer fotballturneringer via internett, sier Salbu.

Han understreker at det er en stor fordel at alle guttene har mye rutine innenfor feltet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen konkurrenter

- Finnes det ikke noe lignende fra før?

- Det er vel ingen reelle konkurrenter til siden vår, ettersom Skandinaviafifa.net ble opprettet i oktober, og vi allerede har gått forbi de i antall medlemmer, sier Salbu.

Fifanorge.com startet opp sin virksomhet 1. januar 2010 og har allerede nådd 85 medlemmer.

- Målet er å ha 100 medlemmer innen en uke. Altså før torsdag blir fredag, avslører Salbu.

Hittil har guttene markedsført siden gjennom «MSN», «Facebook», venner og bekjente.

- Det manglet et skikkelig «FIFA»-samfunn. Det bør være mulig å etablere et stort og stabilt samfunn i Norge, understreker han.

Dette forsøker nå guttene å oppnå. De ønsker et sted hvor man kan samles for å diskutere «FIFA»-relaterte saker, samt skaffe nye venner man kan spille med på fritiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi lover engasjement

- Hva kan nye brukere forvente av forumet deres?

- Vi kan love stort engasjement hos ledelsen i forumet. Turneringer vil bli arrangert så ofte som mulig. Så lenge interessen er der har vi et godt fundament i bunnen.

Guttene vil også skape en nettliga, samt arrangere ligacuper og lignende.

- Planen er å etter hvert ha en pågående nettliga med flere divisjoner for begge konsoller. Det vil nok også bli arrangert «offline»-turneringer. Det vil si at alle spillerne samles i et lokale til konkurranse. Det får bli når vi har skaffet en stor og stabil brukergruppe, avslutter Salbu.

Uansett. For alle som elsker «FIFA» er dette et hjertevarmende initiativ.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.