RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er du immun mot trening?

Trening virker rett og slett ikke på en del personer.

Claude Bouchard fra Louisiana State University undersøkte mer enn 700 personer før han kom til den oppsiktsvekkende konklusjonen.

- Det er en voldsom variasjon i hvordan folk reagerer på trening. De aller fleste vil få en eller annen god effekt av det, men noen vil ikke merke noe i det hele tatt, sier Bouchard til New Scientist.

Trening med negativ effekt
De frivillige, som hadde holdt seg unna trening i seks måneder før studien startet, ble satt på et 20 ukers langt program med utholdenhetstrening.

Mot slutten av perioden syklet de tre 50-minutters økter på ergometersykler i uken.

Forskerne fant ut t treningen økte oksygenopptaket til deltagerne med 17 prosent i snitt.

Men noen fikk en bedring på over 40 prosent, og noen fant man ingen forandring på i det hele tatt. Et lignende mønster ble sett i tester av hjertet, blodtrykk, puls og andre målinger for å sjekke hvor god form personene var i. Effekten av trening på insulinproduksjonen varierte også.

58 prosent av deltagerne kom i bedre form, men 42 prosent av dem skjedde det ikke noe med – i noen tilfeller var de til og med i dårligere form etter treningsopplegget.

Kom i form med vår store treningsguide
Om høsten er gjerne motivasjonen på topp, og mange setter i gang med å trene. Her er tipsene som gjør at du ikke mister motivasjonen, og får mest mulig ut av treningen utover vinteren.

Les mer

Siste saker fra Mozon.no
Naturmidler kan behandle slitasjegikt
Friskere med færre medisiner
La bilen stå hvis du drakk mer enn tre øl
10 spørsmål du bør stille din mor
Ultralyd skader ikke barnet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere