RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Sony/Guerilla Games)

Er du klar for Killzone 2?

Sist oppdatert:
Dette må du vite før du setter i gang med det siste spillet i serien.

(Spillmagasinet): Den 25. februar står det etterlengtede skytespillet «Killzone 2» klar i butikkhyllene. Spillet følger opp historien i de to foregående spillene, «Killzone» til Playstation 2 og «Killzone: Liberation» til Playstation Portable.

Her gir vi deg en liten introduksjon til serien som huser Sonys neste storspill.

VIDEORAMA:Trailer #6 | Trailer #5 | Trailer #4 | Trailer #3 | Trailer #2 | Trailer #1

Killzone

Førsteperonsskytespillet «Killzone» ble lansert til Playstation 2 i november 2004 etter lang tids opphausing. Endelig skulle Sony få sin «Halo»-killer. Utviklerne hos nederlandske Guerilla lovet en fabelaktig grafikk, suveren spillbarhet, hendelser så heftige at vi aldri hadde sett maken og en spennende historie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Killzone» handler om den snille «International Strategic Arms»-hæren («ISA») sin kamp mot Helghast, som akkurat har satt i gang et kjempeangrep mot ISA-planeten Vekta. Helghast-soldatene kjennes igjen på de oransje øynene og var en gang mennesker, men på planeten Helghan gikk det galt. Gruppen som reiste dit ble utsatt for grusomme omgivelser og endte opp som muterte menneskehatere.

Hovedrollen innehas av ISA-kapteinen Jan Templer og sammen skal dere, lite overraskende, sette en stopper for Helghast sine planer. Templer er for øvrig ikke den eneste spillbare figuren, du får blant annet leke deg som spion og en soldat med sans for store våpen.

Dessverre gikk ikke ting som Sony ville og «Killzone» ble ikke den kjempesuksessen de hadde håpet på. Blant annet slet spillet med hakking, en dårlig kunstig intelligens og en litt kranglete kontroll.

«Killzone» vs. «Killzone 2» - se grafikkforskjellen:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Killzone: Liberation

På tross av at eneren ikke ble noen hit, bestemte Sony seg for å fortsette serien på PSP. «Killzone: Liberation» begynner rett etter der originalen slapp og har også Jan Templar i hovedrollen. Selv om ISA har ødelagt mye for Helghast, er kampene på Vekta langt i fra over og menneskene kjemper fortsatt med nebb og klør. Fienden har også fått en ny og grusom general som ikke tar noen hensyn, Armin Metrac.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I motsetning til «Killzone» sees «Liberation» på skrått ovenifra. Takket være dette minner spillet mye om et typisk actionrollespill, men det er det så absolutt ikke. «Liberation» er like spekket med actionfylte hendelser som originalen og regnes som ett av PSPs beste spill.

I tillegg til at alt det tekniske sitter, er blant annet de mange feidene intense og krevende. Til tider er spillet litt i overkant vanskelig, noe blant annet min egen PSP er et bevis på. Flerspillerdelen er fortsatt en av de beste og mest omfattende i noe PSP-spill, både for de som liker å konkurrere og de som liker å samarbeide.

Killzone 2

«Killzone 2» er lite logisk det tredje spillet og fortsetter historien fra «Liberation». Helghast-styrkene er spredd for alle vinder og PS3-debuten handler om ISAs angrep på Helghasts hjemplanet Helghan. Sersjant Thomas «Sev» Sevchenko har tatt over som hovedperson, og målet med angrepet er å ta rotta på den onde Keiser Visari og stoppe krigen en gang for alle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Som forventet er det lettere sagt enn gjort, det vi har spilt av «Killzone 2» har både vært krevende og intenst. Fiendene er smarte, ofte store og Sev tåler ikke nevneverdig mye, du må bruke omgivelsene aktivt for å overleve.

En annen ting som er imponerende er grafikken, allerede i uferdig form var «Killzone 2» det uten tvil peneste konsollspillet. Kombinert med glimrende kontroll, varierte omgivelser, en god flerspillerdel og et utall heftige hendelser, sier det seg selv at skytespillglade PS3-eiere kan glede seg.

Her kan du lese våre førsteinntrykk av «Killzone 2». Mer informasjon om selve universet finner du på denne siden.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere