(Spillmagasinet): Folk som har gode hemmeligheter ønsker som regel ikke å lyve om ting, selv om de ikke har lov til å uttale seg enda, og det er bakgrunnen for at «ingen kommentar» ofte betyr «ja», mens en som regel benekter noe hvis det er feil.

Og hvis vi skal legge denne logikken til bunn for uttalelse til utviklerstudioet Gearbox, så er det mye som tyder på at mer Halo kommer til å dukke opp utenfor Bungies verden.

Hemmelighet de ikke (?) vil snakke om

Randy Pitchford har tidligere uttalt at de har en «enorm» hemmelighet på gang, men har ikke villet snakke om at det kan være Halo.

Eurogamer forteller nå om en ganske spesiell samtale de hadde med Pitchford nylig.

– Vel, jeg skal fortelle deg at det er et par spill Gearbox har annonsert. Vi har annonsert Borderlands, og vi har annonsert Aliens Colonial Marines sammen med Sega og Fox – og det er ingen hemmelighet at vi har andre ting i utvikling, forteller han.

Er det Halo?

– Er noen av disse Halo?, spør Eurogamer.

– Haha! Vi skal ikke snakke om alt..., får han sagt før en PR-mann hopper opp og avbryter intervjuet, og sier «vi kan ikke snakke om det».

Eurogamer fortsetter likevel å presse på og spør om det ikke er en avkreftelse.

– Jeg skjønner hvorfor du spør, sier Pitchford og ler kraftig.

– Der er ikke et nei, sier Eurogamer.

– Haha! Har du flere lurespørsmål til meg, svarer Pitchford.

– Jeg synes ikke det er mye til lurespørsmål. Det er et direkte spørsmål.

– Det er et direkte spørsmål og det er greit. Men du må forstå min.... (opptaket Eurogamer snakker fra er slutt).

Gearbox jobbet sammen med Bungie med å få Halo til PC, og Bungie har sagt at Halo 3: ODST og Halo: Reach kommer til å bli deres siste bidrag til Halo-serien.

Microsoft holder døra åpen

Dette kommer omtrent samtidig med at Microsoft går ut og avkrefter Peter Jacksons uttalelse om at hans noe hemmelighetsfulle Halo-prosjekt ikke kom til å bli noe av.

– Microsoft Game Studios er dypt involvert i å støtte og strategisk videreføre Halo-serien, og vårt forhold med Peter og hans team er noe vi setter stor pris på, sier selskapet til Joystiq, og påpeker at prosjektet bare er satt på vent.

Disse to uttalelsene sammen kan vanskelig sees på som noe annet enn at når Halo: Reach slippes, så er det kanskje ikke så altfor lenge til noe nytt kommer...