Gå til sidens hovedinnhold

Er hun lærernes store tidstyv

Kristin Halvorsen vil la lærerne få mer tid med elevene, men Venstre mener at regjeringen er selv den store tidstyven.

– Regjeringen og Kristin Halvorsen er jo selv skolens største tidstyv. Lærere og rektorer drukner i nye rundskriv, forskrifter og lovendringer, sier Trine Skei Grande (V) til VG.

Regjeringen sier den ønsker at lærerne skal bruke mindre tid på kontoret og mer tid i klasserommet. Men siden de rødgrønne tok over høsten 2005 har Utdanningsdirektoratet sendt ut 148 rundskriv, forskrifter, lovendringer og læreplanendringer som lærerne skal lese og forstå.

– Det verste er likevel innholdet i enkelte av disse rundskrivene, sier Skei Grande og bruker et 90 siders, tettskrevet rundskriv om vurdering av elever som et skrekkeksempel.

– Jeg har snakket med flere lærere om denne typen rundskriv. Dette blir ikke lest. De har ikke kapasitet, sier Venstre-lederen og legger til at papirmølla først og fremst gir lærerne dårlig samvittighet. Hun mener informasjonen kunne vært kokt ned til 10 sider inkludert en hyggelig og motiverende hilsen fra ministeren.

Kritikken møter liten forståelse hos Halvorsen.

– Nei, dette er en liste over stort og smått som ikke sier noe om tidsbruken for lærerne lokalt. Mye av det er dessuten avklaringer som Skole-Norge har etterspurt, sier hun og påpeker at regjeringen er opptatt av å spare tid for lærerne.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget