*Nettavisen* Nyheter.

Er livredd drapsmann

Flere personer er nå livredde for å bli oppsøkt av den rømte drapsmannen Kjell Rune Rotenes.

22.08.06 13:00

Personer iBergen.no har snakket med uttrykker frykt for sitt liv og får nå politibeskyttelse etter at den drapsdømte Kjell Rune Rotenes (33) klarte å rømme mandag mens han var på handletur med en pleier. Rotenes er dømt til psykisk helsevern og innlagt på sikkerhetsavdelingen, som er avdelingen for de farligste pasientene.

Kommentar: Lås døra og kast nøkkelen

Uberegnelig
Politiet betegner Rotenes som uberegnelig og farlig. Avdelingsleder ved sikkerhetsavdelingen, Siri Nome, sa til iBergen.no mandag at 33-åringen blir stadig mer farlig jo lenger han er uten legetilsyn og medisiner. Spesielt farlig blir han dersom han ruser seg.

- Vi vet ikke hva han kan gjøre og flere personer har fått beskjed om rømningen. Disse får nå beskyttelse av politiet, sier Hordalandpolitiets informasjonssjef, Trygve Hillestad til iBergen.no.

Politiet advarer mot å ta kontakt med 33-åringen.

Alvorlig psykisk lidelse
I forbindelse med rettssaken i Brønnøy tingrett i juni i fjor, og i etterkant av dommen, har flere personer følt grunn til å frykte for Rotenes, som ble diagnosert som psykotisk med en alvorlig psykisk lidelse av sakkyndige under rettssaken. Nylig framsatte han alvorlige trusler overfor den 34 år gamle mannen som er siktet for drapet på Ingvild Myking på Hylkje. 34-åringen ble dagen etter flyttet til Dikemark psykiatriske sykehus i Asker. Der sitter han også på sikkerhetsavdelingen.

- Han er nok trygg der han er, sier Hillestad om sikkerheten til den Hylkje-siktede.

Melder seg snart
Politiet vet ikke om Rotenes fortsatt befinner seg i Bergens-området, eller om han kan han flyktet til utlandet. Ifølge den drapsdømte mannens forsvarer Jørgen Riple, vil han melde seg snart.

- Han tok kontakt med meg ganske umiddelbart etter rømningen og sa han måtte ha et par daget i frihet. Men helt ærlig og oppriktig så tror jeg han melder seg om ganske kort tid. Og jeg har selvsagt oppfordret han til å melde seg med en gang, sier Riple til iBergen.no.

I 2005 ble 33-åringen fra Askøy dømt for overlagt drap etter at han hadde kastet kameraten på sjøen ved Helgelandskysten i et slags vikingoppgjør. Kameraten druknet i det iskalde vannet. Under rettssaken sverget 33-åringen til de norrøne guder, og forklarte drapet med sin gudetro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.