RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er lærerne kommunister?

Sist oppdatert:
Nestleder i SV, Audun Lysbakken sier at vi bør avskaffe børsen og at marxismen er en lære som vil gi oss det samfunnet vi lengter etter. Mener virkelig norske lærere dette?

Det er en kjent sak at partiet SV har sine tilhengere først og fremst blant lærere og andre offentlig ansatte.

I stt første vesentlige intervju etter at han ble nestleder i SV - forresten, i hans første vesentlige intervju overhodet - tar bergenseren Audun Lysbakken til orde for at vi bør avskaffe børsen som institusjon. Han bekjenner seg også til den rene marxismen og forteller at denne læren har vært hans ideal i hele hans politisk «våkne» liv.

Det er ikke småtteri. Her uttaler altså nestlederen i et av regjeringspartiene at å avskaffe børsen som institusjon vil være veien å gå. På hvilken måte det skulle skje og hva som skal erstatte børsen, går han ikke inn på, men offentlig eierskap er vel egentlig det eneste virkelige alternativet som monner.

Når det gjelder marxismen så er hans standpunkt kanskje vel så oppsiktsvekkende. Et hvert tenkende menneske har fått med seg hva som har skjedd de stedene der Karl Marx' velutprøvde teorier har vært testet. Dersom det bare fantes et glimmer av håp skulle vi vært lutter øre, men katastrofene står i kø. Undertrykkelse av individets frihet. Korrupsjon, maktmisbruk, terror, tortur og hundrevis av millioner døde ligger i kjølvannet av «den rette lære» som den tidligere stortingsmannen Audun Lysbakken abonnerer på.

I mine øyne diskvalifiserer Audun Lysbakken seg med et slikt utspill seg fra den offentlige debatten og virkelighetens verden. Det vil etter dette ikke være noen vits å konsultere ham i samfunnsspørsmål, spalteplassen er for knapp og gir kun rom for relevante og kompetente innspill, og da står bare Klassekampen igjen.

Det som er mer interessant er om de som stemmer på SV, de norske lærene og andre offentlig ansatte, er enig i dette. I så fall gå privatskolene lyse tider i møte. Og Audun Lysbakken skal ha takk for at han er så åpen om sin overbevisning. Det gir oss andre bedre tid til å komme oss ut i tide, skulle hans oppslutning mot formodning øke. De smarteste jødene kom seg tross alt ut av Tyskland like før krigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere