RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er menn de nye kvinner?

Foto: lev dolgachov (Crestock)
Sist oppdatert:
Gjett hvem som sier de tre magiske ordene først.

(SIDE2): En britisk undersøkelse viser at mannen sier «jeg elsker deg» før kvinnen. Det kan igjen vise at det klassiske bildet av den følsomme kvinnen og den litt mer følelsesmessig lukkede mannen ikke stemmer.

Bruker kortere tid
Undersøkelsen viser at det tar mannen sju måneder å si de magiske tre ordene, mens kvinnen bruker åtte måneder.

Kan det være et tegn på en nye mannetype som snakker om sine følelser og sin følsomme side - altså en mer kvinnelige mann?

Uansett så strider funnet ved bildet av kvinner som mer emosjonelle og flinke til å uttrykke følelser.

Psykologen Oliver James sier at det bekrefter tidligere studier som viser at menn oftere blir forelsket og opplever følelsen vil bli tatt med storm.

- Det er fordi kvinner modnes tidligere emosjonelt enn menn og derfor blir mer realistisk og er i bedre kontakt med følelsene sine. Dermed blir mannens «jeg elsker deg» hans måte å håndtere komplekse og vanskelige følelser som han ikke forstår.

- Mandig
En danske sexolog og parterapeut er uenig i at mannens kjærlighetserklæring devalueres hvis han sier de tre ordene først.

Alt handler om kommunikasjon, og det er gjerne kvinnen som tar føringen som den som prater mest om følelser, men det er bare positivt at mannen nå manner seg opp til å vise følelser først.

- Det er hyggelig å se at menn ikke er redd for å vise sin kjærlighet, og de sier tre ord til sine kjære. Kanskje det vitner til det faktum at menn er blitt mer åpne følelsesmessig og gjerne kan fortelle sin kjære at hun har påvirket hans hjerte, sier sexologen Thuesen til danske Ekstra Bladet.

Kjønnsforsker Christian Groes-Green fra Københavns Universitet sier til avisen at menn kan slites mellom den følsomme mannsrollen og den tøffe mannemannen.

De gamle kjønnsrollene der mannen er mannen i huset og hovedforsørger er borte - noe som også kan være en grunn til at menn er splittet mellom å være den perfekte kjæreste eller den evige ungkar.

- I lys av det kan man si at en mann som tør å si «jeg elsker deg» først, i virkeligheten både er en romantiker og en modig, handlekraftig mann, som tør å gå foran og stå for sine følelser, sier Groes-Green.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere