RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

Er menn eller kvinner mest utro?

Sist oppdatert:
Ny undersøkelser forteller mer.

(SIDE2): Utroskap har stort sett blitt assosiert med menn, men en undersøkelse foretatt blant britene, tyder på at det er motsatt. At kvinner er de som oftest benytter anledningen til å ha seg med en annen en partneren.

Det er i det minste flere kvinner som har svart at de har vært utro, når datingsiden casuals.co.uk har spurt, og som er gjengitt av bt.dk.

Fire av ti kvinner opplyser at de har vært utro, mot 12 prosent av mannfolka.

Flere menn sier at de har tenkt på å være utro, hele tre av fire sier de har vurdert å bedra sin partner. Men igjen er kvinnene som har svart vært hardere på utroskapslysten. 85 prosent sier at de har vurdert å ha en affære - og da ikke nødvendigvis en one night, men er langvarig forhold på si.

- Det viser at selv om voksne mennesker er i forhold, så er de ikke nødvendigvis i et forhold men den personen de egentlig kunne tenke seg, sier Anthony Wright i Casuals, og står bak undersøkelsen.

Wright kommenterer dessuten en annen ting ved undersøkelsen.

- Resultatet er stikk motsatt av det vi hadde forventet. men det kan også bety av kvinner er mer ærlige når de svarer om utroskap.

Han vil uansett ikke moralisere overfor de som har sidesprang.

- Forhold blir slitt med tiden, det er slik det moderne liv er. Men hvem er vi til å dømme dem, dersom de er ute etter litt spenning ved siden av?

En annen undersøkelse, foretatt av datingsiden Victoria Milan, som tilbyr dating for personer som er i et forhold, er den typiske utro en person med høy utdannelse. De fleste er også i alderen 35 til 50 år, og de fleste har også vært i forholdet i mer enn fem år.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere