RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er pengene dine?

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
17,9 millioner er ikke hentet.

(iOslo.no) Gevinster for 17,9 millioner hos Norsk Tipping ble aldri hentet i 2008. Den største gevinsten som foreløpig ikke er avhentet er en Lotto-gevinst på to millioner kroner.

Informasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping forteller til iOslo.no at de hvert år sitter igjen med en pott som aldri blir hentet. I fjor var tallet 15,2 millioner kroner.

Dersom du har glemt å hente en gevinst, eller har en annen god Lotto- eller tippehistorie - tips oss på mail til tips@ioslo.no.

- Dette er premier som ikke er avhentet etter 90 dager, så det er en mulighet for at noen av gevinstene er hentet, sier Vikøren.

Reglene for premievinnere hos Norsk Tipping er nemlig slik at du kan hente gevinsten hos kommisjonæren inntil nitti dager etter trekningen. Deretter har spillerne ni måneder for å heve premien hos spillselskapet direkte.

Ett år
- Man har til sammen et år på seg for å hente premien, sier Vikøren.

Den største uavhentede premien i Norge er 4,98 millioner kroner, vunnet på en kupong kjøpt på Rimi Oppdal. Året før vant en person 3,3 millioner kroner på en kupong kjøpt på Våler gatekjøkken og kiosk uten å hente premien.

En uke
I 2003 ble en gevinst på 2,1 millioner aldri hentet. Vinnerkupongen ble kjøpt på Coop Obs Løren i Oslo. Men uavhentede storgevinster sjelden er noe stort problem.

- Folk blir veldig oppmerksomme når vi går ut i media med saken, og da hender det kanskje at den som sitter på lykkeloddet kan levere kupongen med skjelvne hender. Men det skjer gjerne i løpet av en uke, sier Vikøren.

Større pott
Premiene som aldri blir hentet blir ikke julegratiale til de ansatte i spillselskapet, men tilfaller de neste vinnerne.

- Pengene går tilbake i form av premier til spillerne, sier Vikøren.

Håper vinneren vinner
Norsk Tipping håper alltid at vinneren melder seg.

- Vi vil at premien skal tilfalle den som har spilt og vunnet. Derfor anbefaler vi folk å registrere seg, sier informasjonssjefen.

P.S. Snart vil det bli umulig med slike uavhentede gevinster. I løpet av kort tid vil nemlig all spillingen gjennom Norsk Tipping være registrert, slik at gevinstene blir overført til vinnerens bankkonto dersom de er større enn 10.000 kroner.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere