*Nettavisen* Nyheter.

Er Playstation 3 endelig hacket?

Foto: (Getty Images)

Hackerne har prøvd og prøvd, men ikke fått det til. Nå ser det likevel ut til at en har klart å bryte opp alle sperrene på PS3.

25.01.10 08:15

Den 11. november 2006 kom Sonys Playstation 3 på markedet, og fra dag én har hackerne prøvd å bryte opp alle sperrene til spillkonsollen.

Enkelte mindre suksesser med å bryte opp deler av konsollen har dukket opp, men ingen har klart å få den helt åpnet.

Hello hypervisor, I'm Geohot

Alt det kan være forbi om vi skal tro Engadget. Hackeren George Hotz, som tidligere har brutt opp Iphone, meldte på sin blogg den 23. januar at han hadde fulle lese- og skriverettigheter til sin Playstation 3. Han melder også at han har full kontroll over prosessoren.

Du kan lese hele innlegget her

Flere spill eller programmer?

Hva det betyr for spillere flest, og hva Sony gjør med det er uvisst. Tidligere hackinger av spillkonsoller har ført til alt fra enklere bruk av DVD-avspilling og musikk til at piratkopierte spill har florert. Tidligere har Sony svart på slike hackinger med å bytte ut firmwaren på sine maskiner i oppdateringer, men siden dette er såpass ferskt - og at hackingen ikke er ute på nett - så er det helt umulig å spå hva som skjer denne gangen.

For selv om hacking av spillkonsoller oftest betyr mer piratvirksomhet, kan det også bety at det blir en større tilgang til uatorisert programvare, som igjen kan bety flere muligheter for den kraftige maskinen. Samtidig betyr det også at virusfaren kan bli mye større.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.