RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Kjetil Mæland/TV 2 Nettavisen)

Er sikkerhetskontroll en vits?

Sist oppdatert:
Avinor slipper en stor pistol inn på flyet, men stopper en guttunge med et plast-sverd. Er de plagsomme sikkerhetskontrollene kun en vits?

Alle som har råkjørt til Gardermoen for å rekke et fly har kjent den fortvilte følelsen når man ser endeløse køer foran sikkerhetskontrollen.

Mange har også opplevd at verktøy og neglesakser blir behandlet som det reneste terrorvåpen, men vi har funnet oss i det fordi det har gitt oss en følelse av trygghet.

Derfor blir det særdeles skuffende å høre hvordan Avinor håndterer en sak hvor en flypassasjer lyktes i å ta seg gjennom kontrollen med en stor pistol i håndbagasjen.

- Vi stiller oss helt uforstående til at dette har skjedd. Vi må ha mer dokumentasjon på dette. Dette virker helt usannsynlig , var kommentaren fra informasjonsdirektør Ove Narvesen.

Vi anbefaler at Narvesen tror på flypassasjeren, som vi kjenner som en pålitelig kar, og heller finne ut hvordan en pistol og ti skarpe skudd kunne komme gjennom kontrollen i Longyearbyen.

For hvis hele køsystemet kun er et spill for galleriet, og noe som utelukkende er egnet til å gi oss en falsk følelse av sikkerhet - da er det på tide å bytte sikkerhetsfirma.

Samt stille noen i Avinor til ansvar.

Foreløpig er ihvertfall den lettvinte ansvarsfraskrivelsen lite egnet til å gi tillit.

Hva er det villeste du har opplevd i sikkerhetskontrollen? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere