*Nettavisen* Nyheter.

«Er Siv ditt store forbilde?»

Foto: Frp (Frp)

Frp-talentet svarer leserne i Nettavisen nå.

21.09.09 10:36

Mette Hanekamhaug er Stortingets yngste og den meste omtalte av de ferske fjesene som er valgt for fire år.

Mandag klokken 10.30 stiller hun til nettmøte i Nettavisen.

Hva lurer du på? Still spørsmålene og se svarene nederst i artikkelen!

Hanekamhaug er 22 år, representerer Frp Møre og Romsdal og har akkurat fullført 1. året på PR og kommunikasjonsledelse ved BI i Oslo.

19 år gammel var hun Siv Jensens personlige assistent, og fulgte partiformannen på alle reiser, noe som kvalifiserte til tittelen «Sivs veskebærer».

Søndag reiser hun til Oslo, klar for å møte sin nye arbeidsplass og ivrige journalister, etter en uke som har svingt veldig!

Lang uke
Lenge var det usikkert om moldenseren var inne eller ute av listen.

«Dette har kanskje vært en av de lengste, mest utfordrende og hektiske ukene i mitt liv,» skrev hun på sin blogg lørdag.

Les bloggen: Mettes lille boble her

Hun setter også ord på hvordan det var å tilbringe natten i uvisse:

«Det er vanskelig å forklare de nervene og følelsene som preget valgnatten, der vi datt inn og ut med mitt mandat gjennom hele natten. Der vi rundt halv to gikk til hver vår valgvake (partimessig) og folk ville feire, mens jeg satt der og ikke ante om jeg var inne eller uke.»

40 henvendelser
På det meste tikket det inn sms-er og telefoner fra 40 medier og journalister dagen derpå.

Lørdag var det endelig tid til å feire:

«Har enda ikke hatt tiden til å virkelig sette meg ned lenge nok til å virkelig kjenne gledesrusen over hva som har skjedd komme inn over meg. Men i rolige stunder, når jeg har noen minutters fred, synker tanken på hva som har skjedd gradvis inn over meg, samtidig som jeg kjenner en boblende fryd stige.»

- Glad i godteri
Det er en spent ung dame som skal møte sin første arbeidsplass på Løvebakken:

- Jeg gleder meg enormt til første arbeidsdag, og er utrolig spent på hvordan den vil komme til å bli. Hvordan hverdagen vil være, hvordan arbeidet vil utforme seg. Og jeg lover å være flink til å blogge om dette her, som en slags nedtelling til første arbeidsdag, forteller hun.

Hanekamhaug forteller at hun lader opp med å spise og sove godt, spille litt golf og lese Jo Nesbø.

- Ellers er jeg veldig glad i å slappe av med en god film sammen med venner, lage god middag og runde av kvelden med ei solid godteskål, skriver hun i sin presentasjon av seg selv.

Media på godt og vondt
- Blir det tid til å fortsette studiene også?

- Det kan hende jeg får tid til å ta noen fag, sier Hanekamhaug optimistisk til Nettavisen.

Hun har allerede opplevd media på godt og vondt, i et intervju med Adresseavisen fikk hun kritikk for ikke å inkludere bøker i kulturbegrepet, men det har hun ristet av seg.

Hva lurer du på når det gjelder Frps unge lovende politikerhåp? Send inn dine spørsmål nå. Mandag klokken 10.30 stiller hun til nett-treff i Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.